Florin Roman o contrazice pe Raluca Turcan: ”Nu există niciun fel de problemă în plata pensiilor şi alocaţiilor”. Cîțu a trimis Corpul de Control la Ministerul Muncii

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 21:002378 citiri
Florin Roman o contrazice pe Raluca Turcan: ”Nu există niciun fel de problemă în plata pensiilor şi alocaţiilor”. Cîțu a trimis Corpul de Control la Ministerul Muncii
Florin Roman intervine în scandalul dintre Raluca Turcan și Florin Cîțu FOTO Facebook / Florin Roman

Contre între liberali pe tema pensiilor și alocațiilor. După ce Raluca Turcan a lansat acuzații grave la adresa liderului partidului, spunând că nu sunt bani pentru plata pensiilor și a alocațiilor, vicepreședintele PNL Florin Roman a sărit în apărarea lui Florin Cîțu.

Roman a dat asigurări că nu există niciun fel de problemă în plata pensiilor şi alocaţiilor, anunțând că premierul interimar, Florin Cîţu, a trimis Corpul de Control la Ministerul Muncii.

Acesta a adăugat, referitor la faptul că ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, nu a mai primit o funcţie asemănătoare, că probabil nu a mai primit încrederea colegilor. ”Niciunul nu suntem puşi în funcţii pe viaţă” a spus Roman, precizând că atmosfera în PNL este una ”vie”.

”Nu există niciun fel de problemă în plata pensiilor şi alocaţiilor. La fiecare sfârşit de an este o procedură uzuală, atunci când se constată că sunt mai puţini bani pentru acest capitol, se face rectificarea şi banii se completează cu suma necesară pentru acest lucru. Vreau să infirm categoric orice posibilitate de neplată a pensiilor şi alocaţiilor. Banii respectivi există”, a spus vicepreședintele PNL luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV.

El a afirmat că ministrul Raluca Turcan se plângea şi luna trecută că nu ar fi bani pentru pensii şi pentru alocaţii şi controlul de la Corpul de Control i-a arătat că are acolo suma de 300 de milioane necesară pentru efectuarea plăţilor.

Roman a mai anunțat că premierul Florin Cîţu a trimis corpul de control la Ministerul Muncii. Întrebat dacă este o răzbunare din partea liderului PNL, în urma criticilor aduse de Raluca Turcan, Roman a spus: ”Nu, a fost un semnal al ministrului Muncii şi premierul a dispus de urgenţă verificarea celor sesizate de doamna ministru. Concluzia este că există banii necesari pentru plasa pensiilor şi a alocaţiilor”.

Roman a comentat şi faptul că Raluca Turcan care nu a mai primit un minister în noul Cabinet Ciucă: ”Probabil pentru că nu a primit încrederea colegilor domniei sale. Niciunul nu suntem puşi în funcţii pe viaţă (..) În momentul când vii într-o funcţie publică, te gândeşti la un moment dat că trebuie şi să pleci din acea funcţie”, a spus el.

Despre tensiunile din şedinţa PNL, Florin Roman a spus că atmosfera este una vie, aşa cum fost mereu în partid.

”Colegii noştri îşi exprimă opiniile în mod liber şi se votează liber. Întotdeauna când au fost decizii importante în partid, au existat şi dezbateri şi a existat asumare prin vot. Doi dintre colegi nu au participat la această şedinţă, am văzut doar opinii exprimate în afara partidului”, a spus el despre criticile aduse de mai mulţi liberali, precum Raluca Turcan, Dan Motreanu şi Adrian Oros.

Florin Roman a ţinut să mai spună că PNL este într-un parteneriat foarte puternic cu preşedintele Klaus Iohannis, şi la bine şi la greu.

”Din păcate, am văzut asta în discursul domnului Orban, deşi a fost numit de două ori premier, deşi preşedintele a contat enorm în victoria PNL, când nu a mai fost nominalizat, a fost transformat în inamicul numărul 1 al domnului Orban. PNL îi datorează foarte mult preşedintelui Iohannis”, a spus Roman.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News