Florin Prunea, anunț sumbru: "Nu cred că vom mai prinde noi ediţia de Cupă Mondială la care România să se califice"

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 09:26
899 citiri
Florin Prunea, anunț sumbru: "Nu cred că vom mai prinde noi ediţia de Cupă Mondială la care România să se califice"
Florin Prunea. Foto: Facebook/Florin Prunea

Fostul portar Florin Prunea a declarat, pentru AGERPRES, că nu crede că va mai prinde ediţia de Cupă Mondială la care naţionala de fotbal a României să se califice.

"Nu cred că vom mai prinde noi ediţia de Cupă Mondială la care România să se califice. Nu ştiu, îmi e greu să spun când ne vom califica din nou, dar la cum arătăm acum este imposibil să ne calificăm la Cupa Mondială", a declarat Prunea.

Prezent cu naţionala României la două ediţii ale Cupei Mondiale, în 1994 şi 1998, Florin Prunea consideră că, pentru a reveni în prim-planul fotbalului mondial, naţionala României ar trebui să beneficieze de o restructurare care ar trebui să înceapă de la vârful conducerii Federaţiei Române de Fotbal.

"Eu cred că o schimbare ar trebui să vină de sus în primul rând. Când vom avea un om cu viziune, care va dori să schimbe ceva în fotbalul românesc şi care se va pricepe, bineînţeles, care va face din suflet acest lucru, atunci se vor mişca lucrurile. Din păcate, cei care sunt acum nu au nicio legătură cu fenomenul şi nici nu îi interesează altceva în afară de câştigurile proprii", a afirmat fostul internaţional.

Florin Prunea s-a declarat un fan al naţionalei Braziliei, pe care o vede câştigătoare a ediţiei din acest an, din Qatar.

"Echipa mea favorită e Brazilia. Tot timpul am fost un fan al Braziliei, la toate ediţiile Cupei Mondiale. În privinţa revelaţiei acestui Mondial îmi e greu să spun, dar cred că o echipă din Africa. Cred că Brazilia va câştiga Cupa Mondială, iar Neymar va fi declarat cel mai bun jucător al turneului", a spus Prunea.

În ceea ce în priveşte pe Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, ajunşi la ultima participare la o ediţie a Cupei Mondiale, Prunea spune că în momentul de faţă este greu de crezut că vor putea apărea fotbalişti care să atingă nivelul de performanţă al acestora.

"Este normal ca Messi şi Ronaldo să ajungă să facă şi acest pas. Sunt doi jucători care au dominat topurile mondiale în ultimii ani, dar vine un timp la care trebuie să te retragi. Mie îmi e greu să cred că va mai veni cineva ca ei, la nivelul lor, din spate. Nu cred că se poate ridica cineva acum la nivelul la care au fost ei", a adăugat Florin Prunea.

A 22-a ediţie a Cupei Mondiale la fotbal se va desfăşura în Qatar în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie 2022. Aceasta va fi prima Cupă Mondială organizată în lumea arabă şi a doua organizată în Asia după ediţia 2002 din Coreea de Sud şi Japonia. Turneul final din Qatar va fi ultimul care se va desfăşura într-un sistem cu 32 de echipe, numărul urmând să crească la 48 de selecţionate începând cu CM 2026 din SUA, Mexic şi Canada.

Echipa naţională a României nu s-a calificat la Cupa Mondială 2022 din Qatar. România a participat la şapte ediţii ale Cupei Mondiale, 1930, 1934, 1938, 1970, 1990, 1994 şi 1998. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia 1994 din Statele Unite ale Americii, când a atins faza sferturilor de finală.

În vârstă de 54 de ani, Florin Prunea a participat alături de naţionala României la Cupa Mondială din 1994 şi 1998 şi la Campionatul European din 1996 şi 2000. El a disputat trei partide la CM 1994.

Programul complet al României la turneul final EURO 2024
Programul complet al României la turneul final EURO 2024
Naționala Ucrainei completează grupa României la turneul final al Campionatului European de fotbal, programat în Germania. Ucraina va fi chiar prima adversară a tricolorilor la EURO 2024,...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Florin Prunea, #nationala Romaniei, #Campionatul Mondial de Fotbal Qatar , #nationala