Iordache invita toti membrii CSM la Comisie. De ce nu primeste Forumul Judecatorilor

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 18:0211394 citiri
Iordache invita toti membrii CSM la Comisie. De ce nu primeste Forumul Judecatorilor
Foto: Arhiva PSD

Sedinta de vineri a Comisiei pentru Legile Justitiei a fost marcata de doua momente speciale, care i-au avut drept protagonisti pe deputatul PSD Eugen Nicolicea si pe Victor Alistar, membru in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Inca de la inceputul dezbaterilor, deputatul USR Stelian Ion a contestat faptul ca UNJR face amendamente ad-hoc, dar si ca nu s-a permis accesul la dezbateri si pentru reprezentanti ai Forumului Judecatorilor. Deputatul PSD Eugen Nicolicea l-a numit "scandalagiu", motiv pentru care Stelian Ion a anuntat ca va formula o actiune in instanta pentru limbaj licentios.

Pe de alta parte, pe parcursul lucrarilor, a atras atentia prezenta lui Victor Alistar, membru in CSM din partea societatii civile, dar care nu avea mandat de reprezentare a institutiei, spre deosebire de doua judecatoare de la Directia Legislatie. Pozitiile adoptate de Victor Alistar au intrigat mai multa lume si au determinat CSM sa vina cu precizari publice, in sensul ca el nu reprezinta punctul de vedere al institutiei.