Iordache, dupa ce Dragnea a contestat alegerea lui Dancila: Bate campii. Si-a pierdut calitatea de membru prin condamnare

Vineri, 09 August 2019, ora 07:5715343 citiri
Iordache, dupa ce Dragnea a contestat alegerea lui Dancila: Bate campii. Si-a pierdut calitatea de membru prin condamnare
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Deputatul Florin Iordache a comentat contestatia depusa de Liviu Dragnea privind alegerea Vioricai Dancila ca presedinte al PSD.

"Bate campii. Conform statutului, Liviu Dragnea si-a pierdut calitatea de membru PSD in momentul in care a fost arestat. Noi nu mai aveam presedinte. Statutul vechi spunea ca presedintele este ales de toti membrii de partid", a declarat Iordache pentru Adevarul.

Deputatul PSD a precizat ca statutul partidului a fost modificat, astfel incat presedintele sa fie ales numai cu votul delegatilor, la congres.

"Pe noul statut, Viorica Dancila a fost aleasa presedinte. Orice modificare de statut trebuie validata de instanta. Actiunea lui Dragnea a intervenit in procesul de validare a noului statut. Incearca sa lege dosarul in care a fost condamnat de statut, facand trimitere la organizatia Teleorman, acolo unde erau membre de partid cele doua femei din dosar, dar pe mine ma pierde juridic. Nu sunt sanse sa aiba castig de cauza in instanta", a continuat Florin Iordache.

Amintim ca pe rolul Tribunalului Bucuresti figura joi o cerere prin care se respingea inscrierea in Registrul partidelor politice a noii conduceri a PSD, rezultate in urma congresului de la finalul lunii iunie.

Cererea ar fi fost depusa de Liviu Dragnea. Mai exact, fostul presedinte al PSD, aflat acum in inchisoare, ar fi depus "o cerere de interventie, in calitate de intervenient principal, in contradictoriu cu PSD, prin cabinetul avocatului Flavia Teodosiu", contestand alegerea Vioricai Dancila in functia de presedinte si a lui Mihai Fifor in cea de secretar general al PSD.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News