Iordache anunta cand va face PSD nominalizari la Camera Deputatilor si la Senat pentru functiile de judecator la CCR

Joi, 25 Aprilie 2019, ora 07:10
3512 citiri
Iordache anunta cand va face PSD nominalizari la Camera Deputatilor si la Senat pentru functiile de judecator la CCR
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

PSD va face nominalizari si la Camera Deputatilor si la Senat pentru functiile de judecator la Curtea Constitutionala pana pe 7 mai, a spus, miercuri, social-democratul Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor, respingand informatiile potrivit carora i s-ar fi propus sa ocupe un astfel de post.

"Pana in 7 mai, PSD va avea doua nominalizari - si la Camera si la Senat - pentru functia de judecator la CCR", a afirmat Iordache la Realitatea Tv.

Intrebat daca i s-a propus sa fie judecator la Curtea Constitutionala, Iordache a spus: "Nu. Sursele nu functioneaza".

"Foarte corect e asa: ma voi mai duce la CCR sa sustin puncte de vedere sau conflicte, pentru ca ati vazut ca am avut un conflict, cel care viza protocoalele, pe 20 mai se va finaliza si cel privind completurile de cinci", a adaugat Florin Iordache, subliniind ca este sigur ca va avea castig de cauza.

Intrebat daca Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, ar putea fi una dintre nominalizari, Iordache a raspuns: "Nu stiu. A fost dumnealui acolo".

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a declansat, marti, procedura de numire a unui judecator la Curtea Constitutionala in locul lui Stefan Minea, caruia ii expira mandatul in data de 15 iunie.

Astfel, pana pe 6 mai vor fi depuse propunerile grupurilor parlamentare pentru acest post, Comisia juridica va intocmi raportul pana pe 7 mai iar pana in 15 mai plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dea votul.

Curtea Constitutionala a Romaniei a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputatilor informand ca in data de 15 iunie expira mandatul judecatorului Stefan Minea, care a fost numit de forul legislativ in 15 iunie 2010 pentru un mandat de noua ani.

"Asadar, in raport cu regulile stabilite de art. 68 alin. 1 teza finala din Legea 47/1992, numirea noului judecator la CCR trebuie efectuata cu cel putin o luna inainte de incetarea mandatului judecatorului predecesor, in baza dispozitiilor art. 142 alin. 3 din Constitutie si ale art. 5 alin. 2 din Legea organica a Curtii", se precizeaza in scrisoarea semnata de presedintele CCR, Valer Dorneanu.

Si mandatul judecatoarei Maya Teodoroiu, numita de Senat, expira iar conducerea Camerei superioare a Parlamentului urmeaza sa stabileasca un calendar pentru numirea unui nou judecator.

De asemenea, mandatul judecatorului CCR Petre Lazaroiu va expira in data de 2 iunie iar presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa numeasca persoana care il va inlocui.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Iordache PSD judecator CCR, #PSD judecator CCR , #stiri Florin Iordache