Vasile Dîncu, despre alianța cu PNL: „Nu există nicio şansă ca să ne anihilăm unii pe alţii. Eu cred că îi ajutăm puţin”

Luni, 08 Noiembrie 2021, ora 21:53
2919 citiri
Vasile Dîncu, despre alianța cu PNL: „Nu există nicio şansă ca să ne anihilăm unii pe alţii. Eu cred că îi ajutăm puţin”
Vasile Dîncu și Marcel Ciolacu FOTO Hepta

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, consideră că nu există "nicio şansă" ca PSD şi PNL să se "anihileze" reciproc făcând o alianţă care să guverneze România. Dîncu a declarat că există consultanţi ai PSD, dar şi simpatizanţi ai partidului care consideră că PSD nu ar trebui să intre la guvernare, dar există şi voci care susţin că, prin intrarea în Guvern, PSD ajută PNL, oprindu-i "căderea".

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD este de părere că, "în principiu, în acest moment o soluţie pe termen lung” este alianţa dintre PNL şi PSD, "o soluţie serioasă”, el spunând că cei de la PNL "nu au foarte multe variante" de a face o coaliţie.

Întrebat, luni seară, la Digi 24, de ce ar prefera PNL o alianţă cu PSD, Vasile Dîncu a răspuns: "Din mai multe perspective, probabil, nu din prea multă iubire, nu din simpatie pentru Partidul Social Democrat, pentru că atunci când ţii un discurs de genul acesta, până la urmă intri într-un fel de narcoză colectivă şi toţi oamenii încep să creadă în chestiunea asta, ci pentru faptul că suntem cei care putem să oferim o majoritate serioasă în Parlament, prin care să putem să schimbăm ceva în România, să gestionăm această criză pe care liberalii singuri sau împreună cu colegii lor de dreapta nu au reuşit să o facă".

Liderul social-democrat a mărturisit că există consultanţi şi simpatizanţi ai PSD care sunt de părere că prin intrarea la guvernare PSD "ajută" PNL.

"Toată lumea ne-a spus, oarecum şi specialiştii din spatele nostru, consilierii ne-au spus la un moment dat: nu intraţi la guvernare, lăsaţi-i, în primăvară ei vor fi morţi şi noi vom prelua puterea. Bun. Dar poate fi şi România moartă la primăvară. Şi doi: mie nu mi se pare bună strategia să-ţi anihilezi în totalitate adversarul politic, pentru că nu mai ai după aceea cu cine să faci coaliţie, nu mai ai cu cine să faci după aceea majoritate.

E foarte greu de crezut că chiar în condiţiile post criză un partid face 50%-55 singur. Şi atunci trebuie să păstrezi limitele fair-play-ului politic pentru a putea să construieşti majorităţi, aşa se întâmplă în politica normală, modernă.

Deci nu există nicio şansă ca să ne anihilăm unii pe alţii. Eu cred că îi ajutăm puţin şi asta ni se reproşează nouă, din tabăra noastră. Spun cei care sunt partizanii noştri, totuşi îi ajutaţi un pic, le ajutaţi să oprească căderea. Nu ştiu dacă se va întâmpla asta, nu ne mai gândim electoral în acest moment, ne gândim doar că împreună am putea să facem ceva pe termen mediu şi pe termen lung”, a adăugat Vasile Dîncu.

Reprezentantul PSD a precizat că PNL şi PSD nu au stabilit candidaturi comune, ci au discutat principii privind guvernarea.

"Nu de dragul liberalilor facem această alianţă. Nici ei de dragul nostru, e limpede", a spus Dîncu.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
#Vasile Dincu PSD, #alianta PNL PSD, #PNL, #Florin Citu , #PNL