USR, val de ironii la adresa lui Florin Cîțu: „Cum ajunge un politician dintr-o speranță un zombie politic în doar câteva luni”

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 10:15
5945 citiri
USR, val de ironii la adresa lui Florin Cîțu: „Cum ajunge un politician dintr-o speranță un zombie politic în doar câteva luni”
USR îl critică în valuri pe liderul PNL Florin Cîțu FOTO Facebook / Florin Cîțu

Liviu Iolu, coordonator politici publice și de comunicare al USRPLUS în Parlamentul European a lansat un mesaj ironic la adresa președintelui PNL Florin Cîțu în care descrie „cum ajunge un politician dintr-o speranță un zombie politic în doar câteava luni”.

Fostul purtător de cuvânt al guvernului Cioloș din 2016, îl acuză pe Florin Cîțu că se contrazice precum și că s-a înconjurat de „băieți cu epoleți”.

„- Refuză să-și pună un purtător de cuvânt al Guvernului care ar absobi o parte din șocurile deciziilor și prostiilor pe care le face. Fără un tampon, premierul Cîțu a vorbit mult prea mult, fără dicție și neinteligibil pentru cei mai mulți oameni, până a ajuns să se certe cu presa pe holuri iar ziariștii să râdă de contrazicerile sale de la o oră la alta. În prima situație ar fi putut da de câteva ori vina pe purtătorul de cuvânt - ”n-am zis eu așa ceva” - și scăpa de multe probleme.

- Se înconjoară de băieți cu epoleți din primele săptămâni de mandat și în loc să-i conducă el înghite și preia fără filtre stilul lor în care apărarea privilegiilor de castă e principalul scop. Să se vaccineze ei, trupele și familiile lor în primul rând, să fie conducerea comitetelor centralizată, să nu primească sfaturi de la civili. Doar că toți cazonii ăștia sunt obișnuiți să dea ordine și inferiorii să execute. Ca premier de coaliție trebuie să negociezi, să convingi și să faci compromisuri. Cîțu a fost de fapt doar un biet copil de trupă ghidonat de armată și servicii dar avea credința că el e generalul”, susține Liviu Iolu pe Facebook.

Acesta din urmă a adăugat apoi că liderul PNL își ostilizează susținătorii și îl acuză că a „prăbușit” campania de vaccinare.

„- Își ostilizează rapid principalii susținători de la început - USR - pentru că avea impresia că aleargă pe același culoar și se visa, în secret, un băiat cool și reformator. Doar că oamenii susțin mereu originalul nu clonele. Și mai ales când clona se dovedește un om fără coloană și valori reale, care se aruncă în brațele PeSeDe deși verbal i-a porcăit cu o lună în urmă, oamenii văd fără ochelari diferența dintre Adidas și Adibas.

- Nu își scoate singur și treptat scheleții din dulap lăsându-și adversarii să îl lovească când e în cădere deja și de-acolo e doar un pas până la intrarea în folclor și pierdere de respect.

- Intră în horă cu președintele Iohannis pe țopăiala anunțării ridicării restricțiilor înainte ca oamenii să se vaccineze. Asta prăbușește campania de vaccinare și se lasă cu o mortalitate Covid înfiorătoare peste doar câteva luni. Practic face România un exemplu negativ mondial și știm că dacă e ceva unde românii sunt sensibili este cum se vorbește despre ei în lume.

- Omoară speranțele multor concetățeni care chiar au crezut într-un început de modernizare a statului în acest mandat. Aducerea PSD în guvern va băga acești oameni într-o lungă depresie care se soldează ori cu emigrare ori cu un vot furios în 2024 care poate mătura PNL de pe scena politică”, a conchis Liviu Iolu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Florin Citu PNL, #presedinte pnl florin citu, #alianta PNL PSD, #negocieri PNL PSD, #criza politica Romania , #stiri Florin Citu