Ce se întâmplă, cu adevărat, în PNL. "Presat de băieții care cred că-l țin de ațe, Cîțu aparent cedează"

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 21:57
13240 citiri
Ce se întâmplă, cu adevărat, în PNL. "Presat de băieții care cred că-l țin de ațe, Cîțu aparent cedează"
Florin Cîțu ar putea ceda în fața presiunilor de partid FOTO Hepta

Socilogul Sebastian Lăzăroiu face o analiză a situației din PNL, după blocarea negocierilor privind formarea unei majorități alături de PSD.

”Trebuie să înțelegeți puțin ce se întâmplă sub aparența haosului din PNL.

Cîțu e chemat la vorbitor de greii PNL să-l convingă să renunțe la ambiția de a fi el premierul.

Ciolacu și PSD joacă pe mâna greilor PNL. Ciolacu nu vrea să fie premier, vrea doar să-l blocheze pe Cîțu. În momentul în care PNL va zice Ciucă, Ciolacu și PSD vor zice: bine, ok, Ciucă de la PNL e primul la roată.

Convorbirile între Cîțu si greii PNL nu sunt niște rugăminți elegante, cum vă imaginați. E un bullying în toată regula, presărat cu promisiuni și apel la rațiune. Presat de băieții care cred că-l țin de ațe, Cîțu aparent cedează.

Doar aparent. De ieșit, el iese la declarații, singur, așa că poate spune ce vrea. Cîțu înțelege complicitatea între Ciolacu și tăurașii de la el din partid, însă, la declarații, se face că nu pricepe.

În timp ce Cîțu iese la declarații, greii PNL dau pe surse că l-au convins pe Cîțu să accepte un vot pentru numele premierului liberal. Pentru vot, trebuie convocat forul de conducere. La vot, evident că va ieși Ciucă, nu Cîțu sau Vâlceanu (acest proxy de compromis al lui Cîțu).

Întrebat de presă dacă se va convoca un asemenea birou politic, Cîțu spune că nu vede rostul unui asemenea vot, pentru că, din câte pricepe el (sanchi!), controversa nu e numele premierului, ci cine să fie primul la rând.

Acum, biroul poate fi convocat de Cîțu sau de o fracțiune din conducere (așa cum făceau când îi dădeau cu tifla lui Orban). Așadar, Cîțu ar putea să se vadă in fața faptului împlinit: biroul convocat de tăurași și Ciucă opțiunea majoritară.

Mișcarea e simplă, însă tăurașii nu vor să facă un asemenea gest evident ostil împotriva lui Cîțu (din considerente de imagine). Încă. Dacă nu vor avea încotro, o vor face. Reacția lui Cîțu? Imprevizibilă.” scrie Lăzăroiu pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#Florin Citu, #analiza, #presiune, #PNL, #negocieri PSD PNL , #stiri Florin Citu