Scandal la congresul PNL. Florin Cîțu, huiduit de susținătorii lui Orban: "Erai beat! Du-te acasă, la brutărie! Demisia!"

Sambata, 25 Septembrie 2021, ora 13:063737 citiri
Scandal la congresul PNL. Florin Cîțu, huiduit de susținătorii lui Orban: "Erai beat! Du-te acasă, la brutărie! Demisia!"
Susținătorii lui Orban au flancat scările de acces în sală FOTO Ziare.com

Premierul Florin Cîțu, candidat la congresul PNL pentru șefia partidului, a fost huiduit de către susținătorii lui Ludovic Orban în timp ce își susținea discursul. "Demisia!", "Erai beat!", "Fără PSD!", au strigat o parte dintre liberali.


Huiduielile pentru Florin Cîțu au început de când acesta urcat pe scenă. Încă de la primele cuvinte, susținătorii lui Ludovic Orban au început să-l huiduie și să-l fluiere. Din cauza zgomotului, Ludovic Orban le-a cerut susținătorilor săi să facă liniște și să-i permită lui Cîțu să-și expurnă discursul.

Cu toate astea, liberalii nu l-au ascultat, iar huiduielile s-au agravat. O parte din sală a început apoi să strige „demisia”, sau „fără PSD”. O parte din liberali îl întrerup și strigă, în fața camerelor: „Erai beat!”, „du-te acasă!”, „du-te la brutărie!”, „cât e salariul minim?”.

Un alt grup de susținători ai lui Orban au ocupat scările de acces, pentru a-i atrage atenția lui Florin Cîțu. Aceștia au pancarte cu „Orban președinte” dar și o fotografie editată cu Ludovic Orban care apare ca fiind Batman, aluzie la o postare a lui Florin Cîțu din urmă cu câteva săptămâni, în care s-a dat drept Superman.

Congresul PNL în urma căruia se va alege noul președinte al partidului are loc sâmbătă, 25 septembrie, într-un eveniment organizat la Romexpo, la care participă 5.000 de delegați din toată țara. Cei doi contracandidați, titularul funcției Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu, se află într-un război deschis încă de la începutul lunii iunie, iar deznodământul va influența viitoarea guvernare: cu sau fără USR PLUS.