România este o țară blestemată

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Joi, 09 Septembrie 2021, ora 10:20
5581 citiri

România este o țară blestemată, după cum spunea un clasic în viața. După ce, până nu demult, românii au trebuit să ducă o luptă acerbă cu PSD, care dăduse foc țării pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de brațul lung al legii, acum, când sperau că lucrurile vor merge, în sfârșit, în direcția bună, s-au trezit că trebuie să lupte și împotriva PNL.

Mai precis, împotriva dorinței nestăvilite de putere a unui personaj obscur, cu un background nu tocmai de pus în vitrină, anost, lipsit de scrupule și de empatie și fără calități de lider.

Florin Cîțu este un personaj care a apărut din neant, dar a reușit să bulverseze deja întreaga viață politică, așa cum a reușit și Liviu Dragnea, înaintea lui.

Nu știm exact cine l-a propulsat pe acest mic dictator în politica mare, dar știm cine va plăti prețul: președintele Iohannis și PNL. Dar cel mai mult vor avea de pierdut românii, pentru că premierul, în această perioada dificilă, nu se mai poate ocupa de problemele României, timpul fiind dedicat în exclusivitate eliminării celor care stau în calea realizării sale politice. Iar pentru acest scop, Florin Cîțu a demonstrat, ca și Liviu Dragnea, că este dispus la orice.

Tabăra domnului Cîțu a avut zilele acestea mult de lucru pentru a găsi soluții, pentru ca guvernul să nu cadă. Pentru că o cădere a guvernului acum ar însemna sfârșitul carierei politice a premierului. Din nefericire, aceste soluții sunt mai degrabă pseudo-soluții, una dintre ele chiar încălcând flagrant regulamentul celor două Camere. Mai mult, prin această manevră, se anulează democrația și statul de drept. Și asta pentru că blocarea unei moțiuni de cenzură sub pretextul că semnăturile ar fi false, când semnatarii erau toți prezenți la ședința reunită a Biroului Permanent, este rizibilă si nimeni nu credea că se poate întâmplă așa ceva sub un guvern liberal.

Mai multe ONG-uri i-au cerut Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu PNDL 3

În schimb, cealaltă soluție este legală, dar imorală. Faptul că premierul a sesizat CCR pentru că președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, ar fi comis o ilegalitate prin acceptarea semnăturilor ca fiind veridice este la fel de rizibilă. Doar că în lumea noastră, a muritorilor de rând, asta se cheamă delațiune. Va fi interesant de văzut care va fi reacția CCR la această încercare disperată de a opri moțiunea de cenzură.

Dar necazurile lui Florin Cîțu nu se opresc aici. Mai multe ONG-uri i-au cerut Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu PNDL 3, care a fost aprobat prin OUG, în loc să fie dezbătut în Parlament, așa cu ar fi fost normal. Doar că premierul nu avea timp și nici nu ar fi reușit să-l treacă în forma dorită de el. Adică, lipsit de transparență și de mijloace de control. Pentru că cele 50 de miliarde de lei reprezintă, de fapt, mită pentru primarii și președinții de CJ liberali, pentru ca Florin Cîțu să devină președintele PNL. Numai că Renate Weber foarte probabil nu va scăpa ocazia de a se răzbuna pentru faptul că a fost destituită de PNL, așa că va sesiza CCR.

Așteptăm cu interes cursul evenimentelor.

Platforma de bloguri Ziare.com găzduiește opinii argumentate ale unor personalități din diferite zone ale societății. Autorii materialelor își asumă în totalitate opiniile exprimate, iar noi le publicăm, în numele plurității.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Turneul final al Billie Jean King Cup se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care...
#Florin Citu, #Romania, #Iohannis, #PNL , #PNL