Reacția lui Florin Cîțu după ce Cioloș a sugerat ca USR PLUS să facă noua propunere de premier

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 19:234753 citiri
Reacția lui Florin Cîțu după ce Cioloș a sugerat ca USR PLUS să facă noua propunere de premier
Copreședintele USR PLUS Dacian Ciolo și premierl Florin Cîțu FOTO Facebook / Dacian Cioloș

Premierul Florin Cîțu a reacționat vineri, 10 septembrie, după ce copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a sugerat într-o dezbatere dinaintea congresului că formațiunea care ar trebui să facă următoarea propunere de premier ar trebui să fie USR PLUS.

Întrebat ce părere are despre afirmațiile lui Dacian Cioloș, premierul Florin Cîțu a afirmat că este o „propunere neseriosă” și că nu o poate considera.

„O propunere neserioasă, sincer. PNL e cel mai mare partid de dreapta. Dacă vii cu astfel de propuneri, nu pot să le consider decât neserioase”, a declarat Florin Cîțu.

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloş a afirmat, vineri, 10 septembrie, vrea ca formaţiunea pe care o conduce să revină la guvernare prin numirea unui prim-ministru, care să poată face reforme. El a menţionat că, dacă USR PLUS nu are garanţia că poate face reforme, se poate gândi şi la opoziţie decât să fie un “partid umbră al PNL-ului”.

“Dacă avem garanţii şi ne putem lua garanţii că putem face aceste reforme are sens să rediscutăm de o reintrare la guvernare. Dar asta presupune să ne luăm aceste garanţii şi eu vă lansez o idee care poate părea provocatoare. Cred că cea mai bună modalitate prin care să ne asigurăm că, dacă intrăm din nou la guvernare, putem face reforme este - de ce nu - să propunem celor de la PNL şi UDMR, dacă mergem în continuare împreună, să facem o propunere de premier, care să-şi asume aceste reforme în numele Guvernului”, a afirmat Dacian Cioloş.