Fost ministru al Justiției, despre alianța pe 7 ani între PNL și PSD. „USR e în ochii PNL un partid de câini, nu de oameni cu care ar putea cădea la pace pe strategii de devalizare”

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 07:51
6847 citiri
Fost ministru al Justiției, despre alianța pe 7 ani între PNL și PSD. „USR e în ochii PNL un partid de câini, nu de oameni cu care ar putea cădea la pace pe strategii de devalizare”
Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu FOTO Hepta

O alianță între PNL și PSD pare tot mai aproape de realitate după declarațiile optimiste ale liderilor celor două partide de joi seară. Mai mult, se vehiculează informația obținută pe surse că între cele două partide ar exista o alianță pe șapte ani, care să cuprindă și următorul ciclu electoral.

Raluca Prună, fost ministru al Justiției în cabinetul Cioloș că am asistat în aceste zile la oficializarea unei alianțe vechi și trainice între PSD și PNL, în contextul în care, după câteva luni de guvernare cu USR, liberalii au ajuns să îi vadă pe aceștia din urmă „un partid de ‘câini’, nu de oameni cu care ar poate cădea la pace pe strategii de devalizare din care toți participanții să iasă fericiți și mai îmbogățiți”.

„Pentru cine mai avea iluzii sau mai pleca urechea acum o săptămână la aberațiile lui Cîțu despre lupta lui cu PSD, apele s-au limpezit. Era cazul și era predictibil. E numai finalul unei dramolete în care PNL nu știa cum să spună că vrea cu PeSeDee. Restul a fost decor și multa improvizație, cu Președinte retras olimpian (sau piramidian?!), cu libertarieni care se împlinesc plenar în agățatul de stat și de privilegii și care arunca cu pomeni de stat că să se înșurubeze pe vecie. Cred că am mai fost tarați și într-o lupta de gherila psihologica, în care să ajungem cu toții să spunem după 2 luni faceți o majoritate chiar și cu dracul numai începeți să guvernați.

Asistam așadar zilele acestea, după declanșarea unei crize politice la comandă prin decapitatea ritualică a ministrului Justiției, la oficializarea unei alianțe vechi și trainice între PSD și PNL. Alianță asta nu este pentru aici și acum pentru că traversăm cea mai gravă criză, ci este pentru viitor. Șapte ani, pentru început.

PNL și PSD se cunosc și au aceleași standarde - să ajungă fiecăruia, după cum se ‘nevoiesc’ în lucratul și atârnatul la stat din care se ajunge milionar, pensionar la 45, mare latifundiar. Nu dau exemple, luați voi pe sărite CV-uri de pesedisti și penelisti. Cu cât mai ticălos, mai nul profesional, mai școlit în colegii speciale de apărare/securitate națională/informații/afaceri interne, cu atât mai bogat și mai sus pe lista de ministeriabili și mari ‘oameni’ de stat.

Contra naturii și devalizării cu program a statului a fost alianță PNL cu USR. Extrapolând, USR e în ochii PNL un partid de ‘căini’, nu de oameni cu care ar poate cădea la pace pe strategii de devalizare din care toți participanții să iasă fericiți și mai îmbogățiți. Și întâiul nostru mediator constituțional că să fie sigur că USR e out a aruncat cu toate epitetele din dotarea altfel modesta, chiar prea modestă.

Întrebarea rămâne de ce acest balet în care Romania a plătit cu sute de morți pe zi, cu deznădejdea că politica main stream are cea mai mica tangenta cu binele general, cu disperarea de a fi captiv într-o tara de inepți politici? Vazandu-l pe Președinte ieri, într-o alta declarație care nu spune nimic, fiind lipsita de orice empatie și de orice viziune, am înțeles pentru totdeauna că exista o prăpastie de orgolii intre cei care ne conduc și publicul larg.

Cei care ne conduc acum au luat, exact că Dragnea, statul pe cont propriu și l-au aruncat în lupta pentru propriul orgoliu și pentru devenirea unui destin banal și mic într-o lume normala în destin de stat în Romania noastră strâmbă. Publicul larg, care a stat în marea lui majoritate în frig ore în sir să îl voteze în doua rânduri pe Iohannis plătește, cu ratarea propriei vieți și tăvălirea oricatei speranțe, rămasul în Romania. În acea Românie despre care Iohannis însuși declara senin, după 7 ani pierduți, intre o partida de golf și o vizita pe bani publici la piramida lui Keops, că este un stat eșuat. Și că să fie sigur că e eșuată fară rest, Iohannis alege un Citu, că să dau numai ultimul exemplu și cel mai patologic, că săgeată în trântă cu o Românie obosita, fară speranță, îngenuncheată de criza. Eu nu mai am nicio iluzie în ce îl privește pe Președinte. Blatul cu PSD este numai tichetul către restul de 3 ani în liniște, cu mult golf și turism de stat garantate”, a scris Raluca Prună pe pagina ei de Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#Klaus Iohannis, #Marcel Ciolacu PSD, #Florin Citu, #USR , #PNL