PNL anunță că nu a nominalizat o propunere de premier la consultările cu Klaus Iohannis. Florin Cîțu: „Am spus clar că nu avem majoritate”

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 13:28
2926 citiri
PNL anunță că nu a nominalizat o propunere de premier la consultările cu Klaus Iohannis. Florin Cîțu: „Am spus clar că nu avem majoritate”
Premierul Florin Cîțu așteaptă soluția de la PSD, AUR și USR FOTO gov.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, 11 octombrie, la finalul negocierilor cu președintele Klaus Iohannis, că PNL nu a avansat nicio propunere de premier și așteaptă de la PSD, USR și AUR să vină cu o soluție.

PNL a spus foarte clar că nu avem majoritate şi nu putem avansa o nominalizare pentru postul de premier”, a declarat Florin Cîțu luni, la finalul consultărilor.

Liderul PNL a adăugat apoi că în prezent există o majoritate care s-a unit împotriva PNL și le-a transmis acestora să facă o propunere de premier. În același timp, Cîțu a amintit că există și o altă majoritate, „testată”.

„Există o majoritate care s-a unit de săptămâna trecut, în Parlament. S-a conturat o majoritate clară între USR, AUR și PSD și aceasta este deocamdată majoritatea la care ne uităm cu toții. Cred că nu sunt atât de cinici încât să nu vină cu o soluție. În afara retoricii, există o majoritate votată și testată. PNL își asumă guvernarea și vom încerca să facem majoritate în perioada următoare”, a mai afirmat Florin Cîțu.

Întrebat dacă PNL ar putea veni cu o altă soluție de premier decât Florin Cîțu, acesta din urmă a respins aceast scenariu. „Nu există această variantă. PNL a avut un congres și a ales o echip de conducere. Cine vine la negociere cu o asemenea condiție, de fapt nu vrea să negocieze”, a afirmat Cîțu.

Preşedintele Klaus Iohannis are luni, 11 octombrie, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

"Voi încerca, împreună cu cei mai maturi, mai responsabili, să găsim o ieşire din această criză. (...) Eu, personal, sunt total implicat şi eu sunt hotărât să găsesc, împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară, o ieşire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără Guvern. Suntem în pandemie, suntem în plin val patru, pentru că prea puţini români s-au vaccinat. Suntem într-o criză a preţurilor la energie, care nu a fost generată de noi şi este o criză globală şi va trebui să-i facem faţă. Pe de altă parte, suntem aproape în pragul iernii şi sunt nenumărate probleme care trebuie să fie rezolvate de un Guvern cu puteri depline, deci este clar, cu maturitate, cu calm trebuie să găsim soluţii pentru această criză guvernamentală", declara, săptămâna trecută, şeful statului, Klaus Iohannis.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Florin Citu premier, #negocieri klaus iohannis, #consultari presedinte, #nominalizare premier, #scandal usr plus pnl , #stiri Florin Citu