Noul ministru al Finanțelor, avertisment fățiș pentru Florin Cîțu privind împrumuturile României: „Am dat drumul la audituri. Aparent, banii s-au dus în finanțarea cheltuieilor publice”

Miercuri, 01 Decembrie 2021, ora 07:54 4270 citiri
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu FOTO Facebook/Adrian Câciu

Întrebat într-o emisiune de la România TV cum lucrează cu echipa din minister după ce Florin Cîțu a încercat să reorganizeze direcția juridică, noul ministrul al Finanțelor, Adrian Câciu (PSD) a anunțat că a demarat mai multe acțiuni de audit, iar dacă rezultatele verificărilor o impun va sesiza autoritățile.

”Am dat drumul unor audituri, vor ajunge pe masa autorităților dacă e cazul. Echipa de la Ministerul Finanțelor e foarte bună, chiar dacă unii au încercat să o schimbe”, a declarat Florin Câciu, la RTV.

Referitor la împrumuturile făcute de guvernele Orban și Cîțu, ministrul Finanțelor a spus că ”aparent, banii s-au dus în finanțarea cheltuieilor publice”.

„Am avut o colectare foarte slabă anul trecut, un deficit de aproape 10% din PIB. A fost o filosofie foarte ciudată. S-au dus pe risipă. Auditul își va face treaba lui, Curtea de Conturi își va face treaba ei”, a mai declarat Câciu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News