USR, mesaj pentru Cîțu după ce 41 de parlamentari PNL au anunțat că îl susțin pe Orban: „Când ai voturile în Legislativ, guvernezi, nu le ai, ajungi la negocieri”

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 14:39 3190 citiri
Ionut Mosteanu, deputat USR FOTO Facebook/ Ionuț MOșteanu

Purtătorul de cuvânt al USR Ionuţ Moşteanu a afirmat că a apărut o problemă care nu poate fi neglijată şi anume cei 41 de parlamentari ai PNL care îl susţin pe Ludovic Orban care nu au participat la dezbatea moţiunii în plenul reunit de marţi.

El a precizat că fără aceşti aleşi, atunci grupul PNL este la fel de mare ca cel al USR, iar în perspectiva unei guvernări, dacă ai voturile necesare, atunci guvernezi, însă în cazul în care nu le ai, trebuie să ajungi la negocieri în Legislativ.

„Mai este o problemă care a apărut de câteva zile, care nu trebuie neglijată, cei 41 de parlamentari ai lui Orban, unii zic că sunt 30 alţi că sunt 41 de parlamentari care iată că ieri nu au fost la dezbaterea din plen şi au semnat o scrisoare în care fac o opinie separată de cea a colegilor lor şi asta complică lucrurile în momentul acesta. Fără aceşti 40 de parlamentari, grupul PNL este la fel de mare ca grupul USR.

Este o matematică simplă şi vă reamintesc că, indiferent cât de mult se încordează un Superman la televizor, conducerea ţării, guvernarea se face pe voturi în Parlament. Când ai aceste voturi, guvernezi. Nu mai ai aceste voturi, totul este o aritmetică parlamentară în final, la capătul negocierilor”, a declarat Ionuţ Moşteanu, miercuri la Parlament.

Un număr de 41 de parlamentari susţinători ai fostului preşedinte Ludovic Orban au transmis, marţi, o scrisoare deschisă în care se precizează că acesta este cea mai potrivită persoană să negocieze refacerea coaliţiei de guvernare, fiind „reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experienţă politică şi guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News