Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 16:34
3526 citiri
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Premierul Florin Cîțu a dat de înțeles că nu respinge o eventuală negociere cu PSD FOTO Facebook / Florin Cîțu

Încă de când USR PLUS a anunțat că depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu alături de AUR, premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis au criticat vehement această colaborare.

În acaleși timp însă, premierul nu exclude o negociere a PNL cu PSD și AUR, în cazul în care guvernul va pica la moțiune.

Premierul a criticat alianța dintre USR PLUS și AUR încă de când cele două formațiuni au anunțat că depun moțiune de cenzură împotriva guvernului. Florin Cîțu cataloga alianța drept una „toxică” și avertiza USR PLUS că oferă legitimitate unui partid extremist.

„Cred că este tristă această alianță USR PLUS și AUR, cred că trebuie să se gândească cei de la USR ce înseamnă pentru că ei sunt oameni... Este vorba de morală, astfel se dă legitimitate unui partid extremist”, a relatat premierul.

Ba mai mult, Cîțu îi amenința pe foștii parteneri de coaliția că va notifica partenerii europeni în legătură cu alianța cu AUR.

„Voi lua legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România, avem o alianță toxică cu un partid extremist, care vrea răul românilor, nu respectă libertatea individuală, cu care nu ar trebui să discutăm. Voi informa liderii europeni și partenerii noștri strategici”, preciza premierul pe 3 august.

Critici pentru USR PLUS a lansat chiar și președintele Klaus Iohannis, care transmitea că înțelegerea dintre formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș cu AUR reprezintă „un afront adus românilor, precizând că partidul „s-a discreditat iremediabil” în fața propriului electorat. Șeful Statului a adăugat apoi că acțiunea USR PLUS reprezintă „un joc politic meschin” și le-a cerut acestora să „pună capăt acestor gesturi politice iresponsabile”.

"Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicaţiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR şi să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să îşi respecte electoratul şi să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliţie o soluţie viabilă şi raţională de a debloca actuala situaţie", afirma Klaus Iohannis pe Facebook.

Luni, 27 septembrie, premierul a revenit apoi cu apropouri pentru USR PLUS, despre care a precizat că „preferă să stea lângă PSD şi AUR, dacă nu vor să discute cu PNL. Oricând discutăm cu ei dacă au disponibilitate de a discuta cu PNL. Noi mergem mai departe cu programul de guvernare, avem aceleaşi proiecte, nu se schimbă nimic”.

Cu toate astea, cu o zi în urmă, Florin Cîțu a dat de înțeles că lasă ușa deschis pentru negocieri cu PSD și AUR în cazul în care moțiunea de cenzură va trânti guvernul pe care îl conduce și în contextul în care USR PLUS a subliniat că nu va intra la guvernare atâta vreme cânt acesta rămâne premier.

„Vom discuta cu toţi cei care în Parlamentul României vor susţine un guvern şi nu vor o criză politică în România (…). Cu toate partidele. Pe de o parte, avem USR, care negociază cu PSD şi AUR, şi atunci nu ai ce să faci, nu negociem cu nimeni (…)”, a afirmat premierul.

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Purtătorul de cuvânt al PSD, ironic cu Rareș Bogdan, după ce a glumit că a fost ofertat să candideze la Londra, Paris și Madrid: „Zic să fim mai serioși”
Purtătorul de cuvânt al PSD, ironic cu Rareș Bogdan, după ce a glumit că a fost ofertat să candideze la Londra, Paris și Madrid: „Zic să fim mai serioși”
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a lansat luni, 22 aprilie, o serie de ironii la adresa prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, după ce liberalul, întrebat despre o...
#Florin Citu premier, #negocieri PSD, #coalitie de guvernare, #alianta pnl usr plus, #scandal usr plus pnl, #USL , #stiri Florin Citu