Iohannis i-a transmis lui Cîțu că-l vrea premier pe Ciucă. Președintele l-a asigurat pe Cîțu că rămâne în fruntea PNL SURSE

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 11:24 10200 citiri
Iohannis are propria preferință de premier FOTO Hepta

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Florin Cîțu “să renunțe la orgoliu” și să facă un pas în spate pentru a rezolva criza politică. Iohannis i-a transmis lui Cîțu că premier va fi generalul Nicolae Ciucă, susțin surse politice pentru ziare.com.

Florin Cîțu l-ar fi întrebat pe Iohannis: “Domnule președinte, dar președinte la partid mai rămân?”. Iohannis a răspuns: “Da, Florine”. Potrivit surselor citate, Iohannis l-a asigurat pe Cîțu că va avea ultimul cuvânt la alegerea miniștrilor. Actualul premier interimar ar urma să preia șefia Senatului, iar liderul PSD Marcel Ciolacu urmează să devină șeful Camerei Deputaților.

Surse apropiate premierului Florin Cîțu susțin că, în ciuda discuției cu președintele Iohannis, acesta va încerca să-l impună premier pe Dan Vîlceanu, omul său de încredere.

Reuniune a liderilor liberali de la ora 14.00

Liberalii se reunesc joi, într-o şedinţă a Biroului Executiv, în sistem videoconferinţă. Reuniunea nu a fost anunţată oficial si are loc pe fondul informatiilor privind o discuţie a liderului PNL Florin Cîţu cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema desemnării premierului. Mai mulţi lideri din partid i-au cerut, miercuri seară, lui Florin Cîţu, să convoace Biroul Politic Naţional, forul extins al conducerii partidului, care, potrivit Statutului PNL, poate fi convocat doar de preşedinte sau de secretarul general, Dan Vîlceanu.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, miercuri, după mai multe ore de discuţii aprinse, la sediul central al partidului, cu liderii din partid, că în acest moment, atât PNL cât şi PSD doresc că aibă primul premierul, în rotaţia convenită deja la nivel de principiu.

Întrebat despre tensiunile din partid, legate de numele premierului PNL, Florin Cîţu a dat mai multe explicaţii contradictorii, spunând că potrivit deciziei BEx de marţi, orice membru PNL poate fi premierul partidului, iar apoi că există o decizie a Consiliului Naţional potrivit căreia preşedintele partidului este propunerea de premier.

Ciolacu acceptă varianta Rafila

Marcel Ciolacu a declarat joi, 18 noiembrie, la sediul partidului, că a auzit din spaţiul public de la Florin Cîţu, că i l-a propus pe Alexandru Rafila premier, iar el este de acord şi îşi va convinge colegii că Rafila este cea mai bună variantă pentru funcţia de premier.

”Am înţeles că avem o variantă, domnul Rafila, eu sunt total de acord. Am înţeles din spaţiul public că domnul premier intermar mi l-a propus pe domnul Rafila. Eu îmi asum, ca şi preşedinte al PSD, că îi lămuresc pe colegii mei să fie domnul Rafila prim-ministru”, a spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a continuat: ”Dacă domnul Cîţu mi-a făcut această propunere, îl anunţ că sunt de acord”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii