Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Florin Citu > ministrul Finantelor
A   A   A

Intalnire in premiera in ultimii 20 de ani, la Guvern. Ce s-a discutat despre ratele romanilor si creditele pentru firme

Intalnire in premiera in ultimii 20 de ani, la Guvern. Ce s-a discutat despre ratele romanilor si creditele pentru firme
Foto: captura video Facebook/ Guvernul Romaniei
Reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor au avut, vineri, o intalnire la Palatul Victoria cu premierul Ludovic Orban si ministrul de Finante, Florin Citu. A fost prima astfel de intalnire, la nivel de conducere a Guvernului si presedinti executivi ai bancilor comerciale din Romania, din ultimii 20 de ani, dupa cum a declarat Sergiu Oprescu, presedinte ARB.

Oficialii au discutat despre programele derulate de Guvern in parteneriat cu bancile in ultimele luni in care pandemia de coronavirus a avut un efect serios asupra veniturilor romanilor si ale companiilor.

"Am fost extrem de bucurosi pentru faptul ca s-a organizat aceasta intalnire, e o intalnire pe care, din experienta mea, nu am mai avut-o la nivel de presedinti executivi ai bancilor comerciale din Romania in ultimii 20 de ani.
A fost o intalnire foarte buna, am trecut in revista programele in derulare in momentul de fata, care produc deja efecte importante si ajuta pe foarte multa lume pe perioada in care sunt impactati de efectele acestei pandemii", a spus Sergiu Oprescu.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Despre programul prin care cetatenii afectati de criza COVID-19 au putut solicita amanarea ratelor, ministrul de Finante, Florin Citu, a precizat ca de el au beneficiat peste 150.000 de cetateni, care au credite care totalizeaza peste 3,3 miliarde de lei.

"Programul de amanare a ratelor e un succes deja. Au beneficiat 152.000 de clienti, insumand cam 3,3 miliarde de lei totalul creditelor amanate pana la 9 luni de zile", a spus Florin Citu, intr-o conferinta comuna cu Sergiu Oprescu, sustinuta la finalul intalnirii.
Cei doi au prezentat si datele disponibile la acest moment in ce priveste programul IMM Invest. Florin Citu a spus ca el deja il numeste un succes, in timp ce Oprescu s-a aratat mai precaut si a subliniat ca programul este intr-o faza incipienta.

"Am discutat despre relansarea economiei in Romania, relansarea se face si prin acest parteneriat. Sistemul bancar are expertiza si canalele de a transfera acesti bani catre sectorele performante. Mare parte din programele pe care le vom implementa depinde de acest parteneriat.

IMM Invest e un succes, veti vedea si datele, chiar si azi, si in zilele urmatoare. Scopul acestei intalniri a fost de a relaxa sau a face aceasta procedura mai simpla, ca banii sa ajunga la cei care au nevoie cat mai rapid", a explicat Florin Citu.
Oprescu a precizat ca solicitarile spre sistemul bancar de la companii mici si mijlocii au crescut cu foarte mult de la lansarea IMM Invest.

"Am trecut in revista si IMM Invest, care e inca intr-o faza incipienta. Din acest punct de vedere, noi vedem cum se dezvolta si capata amploare. Cifrele din clipa de fata sunt cele de inceput.

Ce putem sa spunem e ca acest program a solicitat dintr-o data intreaga mobilizare a sistemului bancar din punct de vedere al resurselor, sa putem sa facem fata la un val de solicitari.

Ce am primit acum intr-o saptamana, o saptamana si ceva e ce primeam inainte in peste 6 luni de zile din partea societatilor mici si mijlocii", a precizat presedintele ARB.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 22 Mai 2020, ora 13:15
 Autor:Alexandra Sandru

 Articol citit de 2144 ori

Citeste si: