Poziția PNL cu privire la mărirea pensiilor cu 8% de la 1 ianuarie. Cîțu dă asigurări că salariile și pensiile vor fi plătite în decembrie

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 13:391963 citiri
Poziția PNL cu privire la mărirea pensiilor cu 8% de la 1 ianuarie. Cîțu dă asigurări că salariile și pensiile vor fi plătite în decembrie
Premierul interimar Florin Cîțu FOTO Hepta

Premierul interimar, liderul PNL Florin Cîţu, a declarat miercuri, 17 noiembrie, că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp în luna decembrie.

Întrebat dacă este cazul ca în decembrie românii să îşi facă griji cu privire la plata pensiilor şi a salariilor, el a răspuns: "Nu este cazul. Nu o să fie ca până în 2018 când s-au plătit pensiile în primele zile din ianuarie. Nu. Se vor plăti la timp".

Ce a spus despre o posibilă majorare a pensiilor cu peste 8%

"Nu este vorba despre ce trec eu sau ce vrea PNL, este vorba despre ce este sustenabil în România, pentru că noi am preluat guvernarea în 2019 cu foarte multe dezechilibre. Le-am corectat şi am arătat că poţi să guvernezi o economie şi să ai rezultate bune şi făcând lucrurile transparent, predictibil.

Acum, revenind la acel sistem de a creşte din pix sau de a lua decizii din pix fără să le legăm la sustenabilitatea sistemului de pensii, salarii şi aşa mai departe... Totul este despre ce putem să facem ca să nu dezechilibrăm economia. Până la urmă, toţi dorim să creştem pensiile cu 30%, 40%, 50%, dar dacă se poate.

Există un calendar care este deja agreat cu Comisia Europeană de dinainte de creşterea pensiilor, este în procedura de deficit excesiv. Dacă vrem să deviem de la acel calendar trebuie să ne gândim că trebuie să rămânem în acei parametri ai deficitului. Dacă vom merge cu o creştere într-o parte trebuie să luăm din altă parte, deci nu se poate altfel", a spus preşedintele PNL.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News