Florin Cîțu, atac la USR înainte de audieri. „Apărarea nu mai primește 2%, e o încălcare a angajamentelor noastre. PNL se abține de la vot”

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 09:543201 citiri
Florin Cîțu, atac la USR înainte de audieri. „Apărarea nu mai primește 2%, e o încălcare a angajamentelor noastre. PNL se abține de la vot”
Florin Citu, premierul Romaniei FOTO Hepta

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, că în şedinţa Biroului Executiv al PNL de lunbi seară s-a decis că parlamentarii PNL nu vor da un vot împotriva Guvernului propus de Dacian Cioloş şi se vor abţine la vot şi în comisii, la audierea miniştrilor. Cîţu arată că, astfel, PNL arată deschidere şi maturitate şi precizează că, după votul de miercuri, toate scenariile sunt pe masă.

„Despre audierile de astăzi, am cerut colegilor mei decență și profesionalism în timpul. Decizia de vot a fost luată aseară în BEX, ne vom abține.

În programul USR de guvernare, Apărarea nu mai primește 2%, deci o primă încălcare a angajamentelor noastre cu NATO și a promisiunii pe care o avem pentru a păstra acest procent. Procentul este mai mic decât 2%. Vom vedea în comisii de ce s-a întâmplat acest lucru. Este clar că nu este o prioritate”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat de șansele ca Guvernul Cioloș să treacă, Florin Cîțu a răspuns: „Este responsabilitatea domnului Dacian Cioloș să-și facă majoritatea”.

„Decizia PNL este de a fi prezent însă de a nu vota. Deputații PNL se vor abține și în comisii.Arătăm maturitate şi deschidere, pentru că nu vom vota împotrivă, nu vom pune bila împotriva acestui guvern, aşa cum s-a întâmplat înainte”, a spus Cîţu.

Premierul a precizat că decizia PNL în BEx este de a asigura cvorumul şi a nu vota, iar liberalii se vor abţine şi în comisii.

Despre ce se va întâmpla după ziua de miercuri, Cîţu a spus că sunt mai mutle strategii.

”Toate soluţiile sunt pe masa, vom face tot ce putem pentru români şi pentru PNL. Toate variantele sunt pe masă”, a afirmat preşedintele PNL.Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri vor fi audiaţi marţi în comisiile de specialitate. Primii programaţi sunt candidaţii de la Cultură şi Sport, de la ora 10.00, iar seria va fi încheiată de Ioana Mihăilă, propusă la Sănătate, timpul alocat audierii acesteia fiind de 2 ore.

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat repartizarea miniştrilor propuşi de Dacian Cioloş pentru audierea în comisiile de specialitate.

Audierile încep la ora 10.00.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News