Florin Citu a anuntat ca va verifica daca masurile propuse dupa tragedia de la Piatra Neamt au fost implementate - VIDEO

Duminica, 01 August 2021, ora 16:431347 citiri
Florin Citu a anuntat ca va verifica daca masurile propuse dupa tragedia de la Piatra Neamt au fost implementate - VIDEO
Florin Citu FOTO Facebook

Premierul Florin Citu a declarat luni, 1 februarie, ca va analiza masurile propuse dupa incendiul de la spitalul din Piatra Neamt si daca acestea au fost implementate in celelalte institutii sanitare din tara, astfel incat s-ar fi putut evita tragedia de la institutul "Matei Bals", in urma careia cinci persoane au murit.

"Sunt niste rapoarte care deja existau, trebuie sa ma uit peste ele, au fost trimise la Ministerul Sanatatii. As vrea sa ma uit in ce masura au fost implementate din acele rapoarte pana acum. Cand vom avea o concluzie, vom veni cu ea. Nimeni nu este mai presus de lege. Daca vom gasi un vinovat, va trebui sa raspunda", a declarat premierul.

Intrebat daca este multumit de cum a reactionat Vlad Voiculescu in administrarea situatiei dupa incendiul de la spitalul "Matei Bals", Citu a raspus: "Dupa ce o sa am toate concluziile analizei, voi veni si voi discuta despre asta. Este prea rapid dupa ce s-a intamplat sa putem veni cu o concluzie", a spus Citu.

Premierul a reiterat ca asteapta sa citeasca raportul si planul de masuri realizate dupa incendiul de la Piatra Neamt, inainte de a se pronunta in legatura cu incendiul de la Institutul National "Matei Bals" din Capitala.

"Nu am discutat despre caldura. Am cerut si eu informatii sa vad ce s-a intamplat in acea perioada. Stim ca au fost probleme cu livrarea agentului termin in acea zona la inceputul anului. Nu stiu daca se remediase sau nu. Este o ancheta in curs in derulare si vom vedea ce s-a intamplta. Ma intereseaza sa vad ce s-a facut dupa tragedia de la Piatra Neamt, spre exemplu, pentru ca a existat o ancheta, au existat mai multe rapoarte si un plan de masuri si o sa vad daca acelea au fost implementate", a conchis Citu.