Florin Cîțu susține că a găsit soluția pentru a crește veniturile nete ale tuturor salariaților: ”Nu reprezintă un cost pentru companii”

Sambata, 19 Martie 2022, ora 10:10
10730 citiri
Florin Cîțu susține că a găsit soluția pentru a crește veniturile nete ale tuturor salariaților: ”Nu reprezintă un cost pentru companii”
Florin Cîțu, liderul PNL FOTO Facebook/ Florin Cîțu

Preşedintele PNL Florin Cîţu afirmă că singura măsură pentru a creşte acum veniturile nete ale tuturor salariaţilor, fără un cost pentru companii, este reducerea contribuţiilor.

"O scădere a contribuţiei înseamnă o creştere a salariului net astăzi. O creştere a salariului brut înseamnă o creştere a pensiei, în viitor, a angajaţilor de astăzi. Din păcate pentru sănătatea economiei noastre, populiştii au cam influenţat decizii în ultimele trei luni şi se vede. În ciuda opoziţiei mele şi a multor colegi din PNL", arată el.

"Fără populisme şi cai verzi pe pereţi. Singura măsură care creşte acum veniturile nete ale tuturor salariaţilor şi nu reprezintă un cost pentru companii: reducerea contribuţiilor. Bineînţeles că au apărut imediat “specialiştii” din tabăra populiştilor să ne spună că o asemenea măsură ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaţilor de astăzi. Fals Şi asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale", a scris Florin Cîţu pe Facebook sâmbătă, 19 martie.

El a explicat că pensia este calculată în funcţie de salariul brut, nu de valoarea contribuţiei.

"Mai simplu: o scădere a contribuţiei înseamnă o creştere a salariului net astăzi. O creştere a salariului brut înseamnă o creştere a pensiei, în viitor, a angajaţilor de astăzi. Din păcate pentru sănătatea economiei noastre, populiştii au cam influenţat decizii în ultimele trei luni şi se vede. În ciuda opoziţiei mele şi a multor colegi din PNL", a continuat el.

Cîţu a afirmat că, pentru el şi pentru PNl, obiectivul numărul 1 rămâne "luarea unor decizii care să ne asigure o economie puternică (sau să ne opunem măsurilor populiste care distrug economia)".

"Noi, PNL, am arătat că ştim să administrăm o economie lovită de şocuri neprevăzute. Am reuşit împreună cu toţi românii, sector privat şi public, să aducem măsuri care să asigure cea mai rapidă revenire a economiei din ultima sută de ani, dar şi una dintre cele mai mari creşteri economice din UE în această perioadă dificilă. România este în situaţia de acum doi ani. Există un şoc neprevăzut care afectează economia. Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflaţia, dobânzile şi să creeze locuri de muncă", a susţinut el.

Potrivit preşedintelui PNL, trebuie să fie două obiective.

"Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul şocului preţurilor la energie, adică sa minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei. Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest şoc economia nu-şi revine rapid, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste. Noi, PNL, întotdeauna ne vom opune măsurilor populiste şi o vom face ca şi până acum: public, asumat, curajos", a conchis el.

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#Florin Citu, #crestere salarii, #contributii , #stiri Florin Citu