Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului. Alina Gorghiu preia interimar funcţia SURSE

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 09:06 5459 citiri
Florin Cițu, șeful Senatului FOTO Facebook/ Florin Cîțu

Florin Cîţu a decis, miercuri, să îşi depună mandatul de la şefia Senatului, după ce grupul senatorilor PNL l-a informat că îi retrage sprijinul politic pentru această funcţie, au precizat surse liberale pentru News.ro. În urma demisiei acestuia, funcţia de preşedinte interimar al Senatului va fi preluată de Alina Gorghiu.

- Știrea inițială -

Șeful Senatului, Florin Cîțu, ar urma să fie schimbat din funcție, susțin surse politice, decizia urmând să fie luată miercuri, într-o întâlnire de urgență a liberalilor.

UPDATE: Florin Cîțu a declarat miercuri, înainte de începerea ședinței PNL că nu știe despre o eventuală schimbare din funcție.

”Eu nu am aceste informații”, a declarat Florin Cîțu jurnaliștilor.

Senatorii PNL se reunesc de la 09.30, într-o ședință de grup, pentru a discuta despre schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al Senatului și pentru a lua o decizie prin vot, scrie Digi 24.

La ședința convocată de conducerea grupului senatorilor liberalilor prezența este obligatorie. Senatorii nu pot pleca din oraș până nu termină de discutat această chestiune legată de înlocuirea lui Cîțu.

Florin Cîțu va fi schimbat din funcția de președinte al Senatului, în ultima zi din această sesiune parlamentară.

Potrivit surselor citate, funcția interimară ar urma să fie preluată de Alina Gorghiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News