Ce spune Florin Cîțu, despre refuzul de a da aviz pentru organizarea evenimentului de prezentare a programului de guvernare. ”Pot să facă și azi”

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 10:42 3117 citiri
Florin Cîțu, președinte PNL FOTO: Florin Cîțu/ Facebook

Preşedintele PNL Florin Cîţu a spus joi, 25 noiembrie, la Parlament, despre acuzaţiile aduse de cei de la PSD, care au spus că Guvernul nu a dat aviz pentru organizarea evenimentului de prezentare a programului de guvernare, în timp de congresul PNL s-a desfăşurat cu 5.000 de participaţi, că este decizia premierului dacă ţine sau nu şedinţa de guvern.

”Este decizia premierului dacă ţine sau nu şedinţa de Guvern”, a spus Florin Cîţu, după ce social-democraţii au transmis că premierul Florin Cîţu nu a dorit să facă şedinţă de Guvern pentru a adopta Hotărârea de Guvern care să le permită să îşi desfăşoare acţiunea.

”Poate să o facă astăzi”, a mai spus Cîţu.

PSD a anunţat, miercuri, în timp ce miniştrii Cabinetului Ciucă erau audiaţi, că renunţă la prezentarea Programului de guvernare, eveniment programat la ora 1.00, întrucât nu a primit avizul DSU pentru derularea evenimentului.

Social-democraţii afirmă, însă, că Congresul PNL, cu 5.000 de oameni a fost avizat, dar nu şi evenimentul PSD, cu mult mai puţini participanţi. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă arată că nu este mandatat în a da avize privind realizarea sau nu a unor reuniuni/întâlniri/evenimente.

"Petentul a fost informat de faptul că la acest moment CNSU a propus o serie de modificări care ar fi permis organizarea unui astfel de eveniment, dar aceste propuneri de modificări nu intră in vigoare până la adoptarea lor printr-o Hotărâre de Guvern", precizează DSU.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News