Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Critici dure la adresa lui Cîțu după dezvăluirea privind racolarea lui Mircea Hava. „Arată în primul rând jupânismul din el. Lejeritatea și cinismul cu care ”dă”. Că doar nu dă de la el”

Duminica, 12 Septembrie 2021, ora 12:45
9861 citiri
Critici dure la adresa lui Cîțu după dezvăluirea privind racolarea lui Mircea Hava. „Arată în primul rând jupânismul din el. Lejeritatea și cinismul cu care ”dă”. Că doar nu dă de la el”
Florin Citu, premierul Romaniei FOTO Hepta

Au început să apară și primele reacții critice la adresa premierului Cîțu după dezvăluirile privind încercarea de racolare a liderului liberal Mircea Hava în tabăra sa.

Europarlamentarul PNL Mircea Hava, fost președinte al PNL Alba și unul dintre cei mai influenți liberali din Transilvania, a spus, într-o ședință a PNL Alba, că Florin Cîțu ar fi încercat să îl atragă de partea sa.

Potrivit alba24.ro, liberalii din Alba s-au întrunit la Sebeș pentru a stabili delegații la congresul PNL din 25 septembrie. Rând pe rând, cei mai importanți oameni din partid la nivel județean au mers la microfon unde au ținut un mic discurs. În discursul susținut la Sebeș, Mircea Hava a spus că el nu ”dansează nici cu Orban, nici cu Cîțu”.

Pentru a-și susține afirmațiile, Mircea Hava l-a chemat la microfon pe vicepreședintele CJ Alba Marius Hațegan pentru a relata ce i-ar fi spus Florin Cîțu lui Mircea Hava, când premierul i-a cerut sprijinul acestuia, în lupta pentru șefia PNL.

”Ce a zis Cîțu către mine în momentul în care trebuia să facem mariajul?”, a întrebat Hava.

Marius Hațegan a mers la microfon și a zis: „Cât vrei să o închidem acum?”.

„Arată în primul rând jupânismul din el”

Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice, economist apropiat de partidul liberal și un critic al premierului Cîțu, a reacționat dur la dezvăluirile făcute de Mircea Hava.

„”Cât vrei să o închidem acum?”

O declarație care arată încă odată, dacă mai era nevoie, micimea caracterului lui Florin.

A adresat aceste cuvinte unui om care a schimbat radical Alba Iulia din temelii. Cu bune și cu rele în spate. Cunosc cum era înainte orașul copilăriei mele și mă bucur din plin de el acum, de fiecare dată când mă întorc acasă la părinți; desigur există și imperfecțiuni. A adresat aceste cuvinte unui om care nu are nevoie de nimic, având totul sau mult mai mult decât are nevoie.

Declarația lui arată în primul rând jupânismul din el. Lejeritatea și cinismul cu care ”dă”. Că doar nu dă de la el. Dă de la noi, pe deficit excesiv și datorie. Mâna îi poate fi extrem de largă, resursele sunt enorme.

În al doilea rând, iese în evidență modul lui meschin de a vedea lumea din jurul lui. Cercul lui de ciraci gândește, cel mai probabil, exact la fel. Au ajuns și stau lângă el pentru că ”le-a dat” sau ”le va da”. Au închis-o cu el instant și fără multă tevatură. Sunt echipă și vor face totul să câștige. Din mijlocul camarilei sale, Superman e dispus să dea la toți ca să le închidă gura. Crede că totul este de vânzare. Inclusiv un partid, mai ales liberal.

În al treilea rând, iese în evidență agresivitatea asta deranjantă a omului care se crede intangibil. Are în spate oameni grei care îl acoperă, îi girează toate porcăriile. Știu de ele și nu au nimici de zis. Înseamnă că și pentru ei este totul în regulă să arunci cu privilegii și bani care nu sunt ai tăi. Scopul scuză mijloacele, mai ales în politică. Indiferent de cât de mari sunt golăniile, președintele ne va asigura că nu e nicio criză și că totul merge ca pe roate, conform planului de a închide cât mai multe guri, indiferent de preț.

Nu în ultimul, rând vorbim de modul acesta mafiot de a racola oamenii în sistemul său mafiot. În momentul în care cumperi prin privilegii susținerea lor, e clar că îi vei avea la mână. Îi poți șantaja. Îi poți alinia și mai mult în front. Vei optimiza ciordeala la maxim, având susținerea totală a unei camarile extinse.

Credeam că această manieră de a face politică e pe cale să apună. Că ne-am modernizat și noi, am văzut și noi cum e pe afară. Am început să înțelegem mai bine politica. Să ne maturizăm și să cerem mai vehement politicienilor. Să ieșim în stradă pentru a lupta cu jupânismul din ei. Cu sclavia cu care ne împresoară zicând că e pentru binele nostru. M-am înșelat, din păcate!

Tu cât vrei Florine ca să o închidem acum?”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Florin Citu premier, #Ludovic Orban PNL, #Mircea Hava , #stiri Florin Citu