Eșec total. Cîțu a încercat să rupă tabăra Orban. Deputații nici n-au venit la discuții

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 20:45 51128 citiri
Florin Citu, premierul Romaniei FOTO Hepta

Premierul interimar Florin Cîțu i-a convocat marți pe deputații PNL la Vila Lac pentru a discuta despre șefia Camerei Deputaților, în condițiile în care Ludovic Orban își va înregistra mâine demisia la Parlament. Fără voturile taberei Orban, PNL pierde a treia funcție în stat.

În acest moment, Ludovic Orban controlează între 20 și 30 de deputați.

Florin Cîțu a încercat să rupă azi o parte din parlamentarii fideli lui Orban, însă întâlnirea a fost un eșec.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru ziare.com că la Vila Lac au fost prezenți mai puțin de 50 de deputați din cei 93 cât numără grupul liberal din Camera Deputaților. Prin urmare, Florin Cîțu controlează doar jumătate din deputații PNL. Și la Senat sunt mulți parlamentari PNL de partea lui Orban.

Orban: PNL s-a prăbuşit în sondaje, fiind acum "inamicul public numărul unu al cetăţenilor"

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a afirmat marți, 12 octombrie, că PNL s-a prăbuşit în sondaje, fiind acum "inamicul public numărul unu al cetăţenilor". El a făcut un apel la şeful statului, Klaus Iohannis, "să revină cu picioarele pe pământ".

"Prin acţiunea sau inacţiunea preşedintelui Iohannis, prin acţiunea grupului demolator din PNL, toată munca zecilor de mii de membri ai PNL, a miilor de primari, de consilieri locali, de consilieri judeţeni, de susţinători ai PNL, a fost făcută praf. PNL s-a prăbuşit în sondaje şi este la ora actuală "inamicul public numărul unu" al cetăţenilor români.

Iohannis s-a prăbuşit în încredere, iar orice om care intră pe comentariile de pe pagina preşedintelui poate să-şi dea seama care este starea de spirit a cetăţenilor români cu privire la preşedintele Iohannis. În trei luni, nu numai că a fost făcut praf PNL, dar a fost făcută praf coaliţia de guvernare. Şansa de a se reconstrui o majoritate parlamentară de centru-dreapta pentru susţinerea unui Guvern este aproape nulă în momentul de faţă", a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că va trebui "cineva să dea socoteală pentru că a dat foc la ţară".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News