Florin Cîțu a anunțat încheierea oficială a discuțiilor cu USR. Despre negocierile cu PSD: „Va crește numărul de ministere”

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 16:529133 citiri
Florin Cîțu a anunțat încheierea oficială a discuțiilor cu USR. Despre negocierile cu PSD: „Va crește numărul de ministere”
Președintele PNL Florin Cîțu a renunțat la USR FOTO Facebook/ Florin Cîțu

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat marți, 9 noiembrie, că a încheiat negocierile și discuțiile cu USR în vederea refacerii coaliției. De asemenea, acesta a comentat și pretențiile social-democraților de la guvernare.

„După ce a spus domnul Cioloş, cred că da”, a declarat Florin Cîţu, întrebat marţi la Parlament, după o discuţie cu PSD, dacă a încheiat negocierile cu USR.

Dacian Cioloş a precizat că USR nu va vota niciodată „un guvern capturat de pesedism” şi a mai spus că „s-a ajuns în această situaţie din cauza slăbiciunii liderilor penelişti şi cu îngăduinţa preşedintelui Iohannis”.

Liderul USR a adăugat că partidul pe care îl conduce va intra în opoziţie, va monitoriza şi denunţa posibilele abuzuri ale alianţei toxice penelisto-pesediste.

Negocierile cu PSD

În ce privește întâlnirea liberalilor cu social-democrații, Cîțu a explicat că au fost discuţii despre posibilitatea creşterii numărului de ministere la 20, însă nu au fost discuţii despre funcţia de premier sau cum se vor împărţi portofoliile în noul Guvern.

„Este o discuţie pentru extinderea numărului de ministere. Maxim 20. În acest moment am discutat doar despre posibilitatea de a creşte numărul de ministere la 20. Cine are premierul poate să aibă mai puţine ministere. Deci se poate discuta. Cred că da (UDMR rămâne cu acelaşi număr de portofolii – n.r.)”, a declarat Florin Cîţu, marţi la Parlament, întrebat despre posibilitatea creşterii numărului de ministere într-o alianţă de guvernare PNL-PSD şi UDMR.

El a adăugat că nu au fost alte discuţii „despre ministere sau funcţia de premier”.

„Am discutat despre programul de guvernare şi calendarul acestuia”, a completat Cîţu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News