Ce liberali din „team Cîțu” se bat pentru șefia Camerei Deputaților SURSE

Duminica, 22 August 2021, ora 14:12 6851 citiri
Lupta în PNL pentru funcția lui Orban FOTO Gov.ro

Liberalii din tabăra lui Florin Cîțu încă n-au câștigat Congresul, dar au început deja să-și dispute șefia Camerei Deputaților, susțin surse din partid pentru ziare.com. Ludovic Orban a anunțat că va demisiona în cazul în care va pierde competiția pentru președinția PNL.

Raluca Turcan face lobby intens pentru a deveni președintele Camerei Deputaților, susțin sursele citate. Turcan a intrat atât în dizgrația premierului Florin Cîțu, cât și a președintelui Klaus Iohannis, după seria de gafe comise ca ministru al Muncii. În acest moment, Raluca Turcan se numără printre cei patru prim-vicepreședinți ai PNL, alături de Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu și Mircea Hava. Însă la Congres nu va mai prinde un loc în conducerea partidului. Cele patru posturi de prim-vicepreședinte vor fi ocupate de Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Falcă și Lucian Bode, susțin sursele citate.

Nici de portofoliul de ministru al Muncii nu mai e sigură Turcan. După Congres, când funcțiile din guvern și din Parlament vor fi reîmpărțite, Ministerul Muncii ar putea să-i revină lui Robert Sighiartău, în prezent secretar general al PNL.

Prin urmare, singura funcție importantă pe care o mai poate obține Raluca Turcan e șefia Camerei Deputaților, unde ar deveni al treilea om în stat. Cu condiția ca Florin Cîțu să câștige alegerile interne iar Ludovic Orban să demisioneze.

Un alt liberal care-și dorește cu ardoare funcția de președinte al Camerei Deputaților este Florin Roman, susțin sursele citate. Deputatul PNL se număra printre apropiații lui Rareș Bogdan. În legislatura trecută, a fost lider al grupului PNL din Camera Deputaților.

În 2017, Florin Roman s-a remarcat printr-o tentativă de grevă a foamei ca formă de protest față de guvernarea PSD. S-a înfometat câteva ore, între prânz și cină.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News