Florin Citu: "Jumatate din PSD trebuia sa fie astazi la puscarie pentru ca au afectat economia si au panicat populatia"

Autor: N.G.
Luni, 29 Iunie 2020, ora 21:26
11092 citiri
Florin Citu: "Jumatate din PSD trebuia sa fie astazi la puscarie pentru ca au afectat economia si au panicat populatia"
Foto: gov.ro

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, luni, la Digi24, ca jumatate din PSD ar trebui "sa fie la puscarie" din cauza declaratiilor alarmiste pe care le-au facut in timpul crizei COVID-19 despre economie.

"Daca nu se ascundeau in spatele declaratiilor politice, jumatate din membrii PSD erau astazi in puscarie pentru ca au afectat economia si au panicat populatia", a declarat Citu. Ministrul de Finante a mai declarat ca se observa o scadere a numarului de oameni care nu mai beneficiaza de somaj tehnic pentru ca se intorc la munca.

"Aprilie a fost cea mai dura luna. Dar am reusit sa luam masurile care sa elimine efectele. Provocarea a fost sa ii tinem sanatosi acasa pe oameni, dar sa le tinem si locurile de munca. S-a platit doar pentru somajul tehnic 2,2 miliarde de lei. Acum vedem scaderea oamenilor care folosesc somajul tehnic, pentru ca se intorc la munca", a mai declarat ministrul Citu.

"PSD a platit reclama in presa ca sa transmita mesaje menite sa creeze panica. Au afectat economia. PSD a lasat restante 3 miliarde la concedii medicale. IMM Invest este cel mai de succes program din ultimii 30 de ani de zile. Peste 8 mii de firme au contactat imprumuturi Prin Startup Nation am garantat 7,2 miliarde de lei credite pentru companii, cu dobanda zero. In doi ani sub PSD s-au garantat doar 2 miliarde de lei. Acum este momentul sa devenim o economie competenta si veti vedea masurile luate in acel plan pe care-l prezentam miercuri", a spus ministrul Finantelor.

Citu a completat ca Guvernul din care face parte a investit in infrastructura cea mai mare suma din ultimii 10 ani, peste 13 miliarde de lei. "Ministerul Transporturilor va avea o suma record alocata la investitii dupa rectificare. Investitiile in Infrastructura va fi prioritatea numarului 1 Trebuie sa incepi autostrazile anul acesta. Autostrada Sibiu-Brasov trebuie inceputa in acest an", a completat ministrul.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#citu, #economie, #imvestitii, #panica, #PSD, #declaratii, #inchissoare , #ministrul Finantelor