Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Florin Citu > ministrul Finantelor
A   A   A

Florin Citu: "Jumatate din PSD trebuia sa fie astazi la puscarie pentru ca au afectat economia si au panicat populatia"

Florin Citu: "Jumatate din PSD trebuia sa fie astazi la puscarie pentru ca au afectat economia si au panicat populatia"
Foto: gov.ro
Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, luni, la Digi24, ca jumatate din PSD ar trebui "sa fie la puscarie" din cauza declaratiilor alarmiste pe care le-au facut in timpul crizei COVID-19 despre economie.

"Daca nu se ascundeau in spatele declaratiilor politice, jumatate din membrii PSD erau astazi in puscarie pentru ca au afectat economia si au panicat populatia", a declarat Citu. Ministrul de Finante a mai declarat ca se observa o scadere a numarului de oameni care nu mai beneficiaza de somaj tehnic pentru ca se intorc la munca.

"Aprilie a fost cea mai dura luna. Dar am reusit sa luam masurile care sa elimine efectele. Provocarea a fost sa ii tinem sanatosi acasa pe oameni, dar sa le tinem si locurile de munca. S-a platit doar pentru somajul tehnic 2,2 miliarde de lei. Acum vedem scaderea oamenilor care folosesc somajul tehnic, pentru ca se intorc la munca", a mai declarat ministrul Citu.
"PSD a platit reclama in presa ca sa transmita mesaje menite sa creeze panica. Au afectat economia. PSD a lasat restante 3 miliarde la concedii medicale. IMM Invest este cel mai de succes program din ultimii 30 de ani de zile. Peste 8 mii de firme au contactat imprumuturi Prin Startup Nation am garantat 7,2 miliarde de lei credite pentru companii, cu dobanda zero. In doi ani sub PSD s-au garantat doar 2 miliarde de lei. Acum este momentul sa devenim o economie competenta si veti vedea masurile luate in acel plan pe care-l prezentam miercuri", a spus ministrul Finantelor.

Citu a completat ca Guvernul din care face parte a investit in infrastructura cea mai mare suma din ultimii 10 ani, peste 13 miliarde de lei. "Ministerul Transporturilor va avea o suma record alocata la investitii dupa rectificare. Investitiile in Infrastructura va fi prioritatea numarului 1 Trebuie sa incepi autostrazile anul acesta. Autostrada Sibiu-Brasov trebuie inceputa in acest an", a completat ministrul.
Facebook ShareTweet
 Luni, 29 Iunie 2020, ora 21:26
 Autor:N.G.

 Articol citit de 7286 ori

Citeste si: