Florin Cîțu, despre impozitarea marilor averi dorită de PSD: „Nu sunt de acord să penalizăm pe cineva care a muncit”

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 18:03
2829 citiri
Florin Cîțu, despre impozitarea marilor averi dorită de PSD: „Nu sunt de acord să penalizăm pe cineva care a muncit”
Florin Citu, premierul demis al Romaniei FOTO Hepta

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, 10 noiembrie, că nu este de acord cu propunerea PSD de introducere a impozitării progresive prin care marile averi ar urma să fie taxate suplimentar. Premierul susține că o astfel de măsură ar reprezenta o penalizare suplimentară pentru cei care au muncit și au riscat prin investițiile făcute.

„În România orice venit este deja impozitat. Este vorba dacă vrem să penalizăm pe cineva că a avut în viață, că a muncit și a acumulat active. Dacă vrem să-l penalizăm suplimentar. Mie nu mi se pare normal acest lucru. A, dacă e vorba de evaziunea fiscală, bineînțeles că sunt de acord cu acest lucru.

Nu sunt de acord ca românii care muncesc, își asumă riscuri, investesc, și au plătit impozite pentru că au acumulat active – să venim apoi și să spunem că trebuie să mai plătească ceva pentru că asta e justiție socială.

Cu asta nu suntem de acord. Suntem de acord cu eliminarea evaziunii fiscale la orice nivel. Și la nivel mic, și la nivel mare”, a declarat Florin Cîțu.

„Vrei iaht, maşini de sute de mii de euro - plăteşti în plus”

Vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat miercuri, 10 noiembrie, că la întâlnirea echipelor de negociere de la PNL, PSD şi UDMR, pe capitolul economic, s-a discutat despre tot ceea ce înseamnă lipsa resurselor bugetare.

”Vedem cu toţii cum scade nivelul de trai al românilor şi noi trebuie să venim cu venituri în plus la bugetul de stat nu doar să facem cheltuieli”, a afirmat Grindeanu, precizând că PSD îşi doreşte creşterea salariului minim de la 1 ianurie, majorarea pensiei minime de la 800 la 1.000 de lei, să mărească cu 11 la sută punctul de pensie iar alocaţiile să crească conform legii”, a spus Grindeanu.

”Pentru asta, am venit cu propuneri care vor fi discutate în perioada următoare”, a mai arătat Grindeanu, afirmând că propunerea social-democraţilor pentru creşterea veniturilor statului este ”taxarea luxului”, toate statele din lumea civilizată având acest tip de taxare.

”Vrei iaht, plăteşti în plus, vrei maşini de sute de mii de euro, plăteşti în plus”, a spus Grindeanu, precizând că este vorba de o intenţie, şi nu o condiţie pusă de PSD celorlalte partide.

”De asemenea, ştim, tot pentru creşterea veniturilor, că România are cea mai mică rată de colectare de la nivelul UE, şi este necesar să o corectăm”, a spus Sorin Grindeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Grindeanu ademenește Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
Grindeanu ademenește Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport, le-a spus Sorin Grindeanu, miercuri, 17 aprilie, autorităţilor din Qatar, într-o...
#Florin Citu premier, #PSD, #grindeanu, #impozitare, #impozitare progresiva , #PNL