Marea dezamăgire a lui Florin Cîțu în negocierile cu PSD: „Un premier fără Ministerul Finanţelor o să aibă o viaţă grea”

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 22:30 2145 citiri
Florin Cîțu, liderul PNL FOTO Facebook / Guvernul României

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat joi, 25 noiembrie, că este dezamăgit de faptul că liberalii nu au reușit să obțină și Ministerul Finanțelor în negocierile cu PSD, o funcție esențială în contextul în care premierul trebuie să facă proiectul de buget și rectificarea bugetară.

”Eu trebuie să spun şi voi spune asta tot timpul, că un premier fără Ministerul Finanţelor este un premier care o să aibă o viaţă grea şi aici a fost marea mea dezamăgire în aceste negocieri, pentru că era important ca premierul, oricare dintre ei, să aibă Finanţele. Vom avea Finanţele peste un an jumătate, dar un premier care are bugetul de făcut, rectificări bugetare, alocă resurse în fiecare lună, sunt limite pentru fiecare minister, trebuie să aibă ochiul, să fie foarte clar ce se întâmplă acolo. Deci aici este dezamăgirea”, a declarat Cîţu joi seară, la TVR 1.

Liderul PNL a precizat că preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut celor de la PNL recomandări privind configuraţia Guvernului, ci doar le-a spus să ”găsească o soluţie de guvernare”.

Cîţu a admis că a mers în faţa preşedintelui ”cu o soluţie” despre care ştia că va fi ”agreată” de acesta.

Fostul premier a apreciat că obiectivele din programul de guvernare ”sunt în interesul românilor, toate”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii