Florin Cîțu exclude varianta ca Nicolae Ciucă să fie propus premier. „Noi nu spunem PSD cine să fie premier sau pe cine să susţină”

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 12:564998 citiri
Florin Cîțu exclude varianta ca Nicolae Ciucă să fie propus premier. „Noi nu spunem PSD cine să fie premier sau pe cine să susţină”
Florin Cîțu și Nicolae Ciucă FOTO Hepta

Preşedintele PNL Florin Cîţu a afirmat, luni, la Parlament, că nu se pune problema ca propunerea de premier să fie Nicolae Ciucă, pentru că în partid nu există această propunere. El le-a transmis celor de la PSD că nu le spune pe cine să susţină ca premier şi că premierul este stabilit în PNL şi atunci când va exista o decizie va fi făcută publică. El a mai arătat că susţine varianta rotaţiei premierilor, însă trebuie văzut dacă se poate implementa în România.

În acest moment, nu vorbim despre această propunere, eu ştiu că domnul Ciucă a fost propus de mine”, a spus Cîţu, precizând că nu s-a discutat despre propunerea Nicolae Ciucă premier.

Cîţu a continuat: ”Noi nu spunem PSD cine să fie premier sau pe cine să susţină. În PNL, noi facem propunerile şi atunci când vom veni cu o propunere de premier, o vom spune public”.

Despre negocierile cu PSD, Florin Cîţu a spus că speră să avem Guvern cât mai curând, şi că el asta îşi doreşte. ”Eu am crezut că suntem gata în week-end”, a precizat el.

Întrebat dacă susţine varianta rotaţiei premierilor, preşedintele PNL a recunoscut că susţine o astfel de măsură pentru că el a fost primul care a vorbit despre ea.

”Am fost primul care a spus acest lucru, că este o soluţie, vom vedea dacă se poate implementa în România sau nu”, a adăugat preşedintele PNL.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News