Ce șanse îi dă Cîțu lui Ciucă la prezidențiale: ”Va fi o criză în faţa electoratului. Românii sunt inteligenţi”

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 20:51 3150 citiri
Florin Cîțu, fost premier și fost lider PNL FOTO Guvernul României

Fostul preşedinte PNL Florin Cîţu a vorbit marți, 4 octombrie, despre varianta ca actualul premier, Nicolae Ciucă, să candideze la prezidențiale în 2024.

Întrebat dacă premierul este prezidenţiabilul PNL la alegerile din 2024, Florin Cîţu a răspuns: ”Bineînţeles, din funcţia de preşedinte al PNL, automat este presupus ca un candidat la prezidenţiale. Eu, ca membru al PNL, vă spun că nu m-a convins, dar are timp până atunci, pentru că politic mai este (...) Dacă rămâne preşedinte al PNL şi va fi votat de PNL, va fi susţinut. Mai are de convins”, a declarat fostul lider al PNL la Profit News TV.

Florin Cîțu a admis că, în acest moment, nu există o variantă pentru alegerile prezidenţiale.

”Nici nu văd pe cineva care să vrea, există o listă pe care o tot auzim, sunt oameni care sunt buni şi fac treabă foarte bine acolo, acasă, dar cred că funcţia de preşedinte al României implică şi altcineva şi cine vrea să preia această funcţie, cred că trebuie să arate”, a precizat fostul premier.

Potrivit lui, va fi complicat ca oameni care susțin astăzi guvernarea cu PSD să vină în campanie să spună că sunt împotriva PSD.

”Va fi complicat să cred că cineva care astăzi spune că este ok ce face PSD cu PNL la guvernare, să spună apoi, a, nu este bine. Românii sunt inteligenţi (...) Va fi o criză în faţa electoratului. Dacă vei candida împotriva PSD, trebuie să vină cineva credibil contra PSD şi cum eşti credibil împotriva PSD dacă trei ani de zile ai stat aproape de ei?!”, a mai spus Cîţu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News