Emil Boc, poziție dură în fața lui Florin Cîțu la negocierile PNL de marți seară la votul pentru varianta premierului rotativ

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 09:27 10201 citiri
Președintele PNL Florin Cîțu a avut un schimb de replici cu Emil Boc FOTO Facebook

Conducerea PNL s-a întâlnire marți seară, 16 noiembrie, unde a votat pentru conducerea rotativă a guvernului, cu condiția ca PNL să dea primul premier. Conform unor surse politice, primarul Clujului Emil Boc a avut un schimb dur de replici cu președintele formațiunii Florin Cîțu.

La finalul ședinței, Florin Cîțu a confirmat în fața jurnaliștilor că PNL va continua negocierile cu PSD solicitând un sistem rotativ pentru numirea premierului, cu primul mandat aparținând liberalilor.

Potrivit unor surse politice citate de G4Media, Emil Boc a fost foarte dur cu Florin Cîțu pe parcursul ședinței, acesta trnsmițându-i președintelui partidului că „alții” pun mai presus interesele lor decât interesul PNL.

În cadrul votului, 4 liberali s-au abținut, iar 2 au votat împotriva variantei de premier rotativ, în timp ce restul au votat pentru. Propunerea lui Emil Boc de a veni cu un mandat flexibil de premier, astfel încât să fie și alte numiri decât Florin Cîțu, nu a fost supusă votului.

”S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premier, cu primul din partea PNL. Dacă PSD se opune, vedem atunci. Propunerea noastră va merge la președintele României, care are un mandat constituțional. S-a decis ca primul premier să fie al PNL. Interesul PNL este cel care contează. PNL nu a pus niciun fel de condiție pe numele celor de la PSD. Sunt sigur că vom agrea o poziție de premier și un guvern”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței.

Cîțu a mai anunțat că la negocieri va merge în continuare cu propunerea ca el să fie premierul din partea PNL.

Întrebat dacă s-a discutat despre flexibilizarea mandatului, astfel încât liberalii să meargă la negocierile cu PSD cu o altă propunere de premier, liderul PNL a răspuns că a fost luată în discuție, dar nu s-a votat. Cîțu a subliniat că la ședință nu s-a discutat despre un alt nume de premier.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News