Cum au influentat luptele interne ale partidelor campania de vaccinare. Nemultumirile din PNL legate de ritmul imunizarii

Joi, 17 Iunie 2021, ora 22:00
2794 citiri
Cum au influentat luptele interne ale partidelor campania de vaccinare. Nemultumirile din PNL legate de ritmul imunizarii
Campania de vaccinare din Romania, stagnata de luptele pentru putere din partide FOTO Facebook/ Florin Citu

Campania de vaccinare ani COVID-19 bate pasul pe loc in Romania. Tara noastra a ajuns in ultima luna pe ultimele pozitii in UE la imunizare impotriva noului coronavirus.

Concret, potrivit datelor centralizate pe ourworldindata.org, din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, Romania este in acest moment pe locul 26, depasind doar Bulgaria.

Situatia este privita cu ingrijorare in interiorul Partidului National Liberal (PNL). Mai multi liberali din echipa Ludovic Orban arata cu degetul spre premierul Florin Citu, pe care il considera principalul vinovat pentru aceasta situatie.

Liberalii sunt de parere ca intrarea lui Florin Citu in cursa pentru sefia Partidului National Liberal (PNL) nu a facut decat sa mute atentia premierului de la adevaratele preocupe care ar trebui sa il preocupe.

"Cand te bagi intr-o lupta interna pentru functii e mai greu sa dai randament si pe celelalte parti. Si relaxarile astea anuntate de el au generat scaderea ratei de vaccinare. In momentul in care incepi sa anunti relaxari, chiar daca nu iti atingi tinta pe care ti-au pus-o singur public, oamenii incep sa creada ca totul e o gluma si sa nu ia in serios vaccinarea.

Noi am tot zis, greul de-abia acum incepe. Cei care au vrut sa se vaccineze s-au vaccinat deja. Acum Guvernul trebuie sa fie preocupat de cum sa ii convinga pe nehotarati sau dezinteresati sa se vaccineze, nu de lupte interne, sefii. Intai de toate iti asumi rolul pe care il ai si pentru care ai fost pus si dupa te gandesti la lupte politice", au precizat surse liberale pentru Ziare.com

Guvernul a anuntat noi relaxari

In ciuda faptului ca vaccinarea bate pasul pe loc in Romania, premierul a anuntat joi ca Guvernul va relaxa saptamana viitoare conditiile pentru desfasurarea targurilor de la 1 iulie. "Stiu ca este acest interes pentru targuri, talciocuri si ele se vor putea redeschide", a adaugat seful Executivului.

"Cred ca saptamana viitoare vom relaxa conditiile pentru targuri. Stiu ca este acest interes pentru targuri, talciocuri, si conditiile vor fi relaxate de la 1 iulie. Se vor putea redeschide", a afirmat Florin Citu, intrebat joi la Alba Iulia cand vor fi aprobate noile masuri de relaxare pentru 1 iulie.

Surplus de doze de vaccin anti-COVID

Tara noastra se confrunta in aceasta perioada si cu un surplus de doze de vaccin anti-COVID, din cauza interesului scazut al populatiei, astfel ca autoriatile au cerut suspendarea livrarii unor loturi.

Astfel, Romania trebuia sa primeasca in iunie de la Pfizer 4.366.000 de doze, dar la solicitarea autoritatilor vor fi livrate doar 1.928.160 de doze. De la Moderna, conform calendarului era stabilita livrarea a 835.200 de doze, dar vor fi livrate doar 128.400.

In total, in luna iunie in Romania ar fi trebuit livrate 7.103.000 de doze de vaccin, dar vor fi livrate doar 2.635.680.

"Inca de la inceput Comisia Europeana a incheiat aceste contracte pentru un numar de doze mai mare decat populatia eligibila. Exista prevazut in contracte posibilitatea de a dona sau de a vinde din dozele in surplus, prevazute in contract. Nu numai noi am ajuns la un surplus de doze, peste tot la nivel european", a sustinut Andrei Baciu, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#campania de vaccinare, #Florin Citu, #congres PNL , #stiri Florin Citu
Comentarii
Poza MacGigi-HELVETpupincurist
MacGigi-HELVETpupincurist
rank 5
Situatia este privita cu ingrijorare in interiorul Partidului Nation
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1