Dan Barna: In loc sa ne preocupam de ce e important, suntem iar in faza unui talcioc al optiunilor de premier

Joi, 12 Martie 2020, ora 17:133554 citiri
Dan Barna: In loc sa ne preocupam de ce e important, suntem iar in faza unui talcioc al optiunilor de premier
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax Foto/Hepta.ro

Presedintele USR Dan Barna a criticat, joi, decizia lui Florin Citu de a-si retrage candidatura pentru functia de prim-ministru, o desemnare pe care o caracterizeaza ca fiind "la misto".

"Suntem din nou pe burtierele Europei. In acest moment, decizia e din nou la presedinte, speram ca de asta-data va fi propusa o varianta de-adevaratelea si nu la misto", a comentat liderul USR Dan Barna, joi.

Acesta a mentionat ca Romania avea mai degraba nevoie sa incheie criza politica, pentru a se putea concentra pe criza sociala provocata de pandemia de coronavirus.

"In loc sa ne preocupam de ce e important, suntem iar in faza acestui talcioc al optiunilor de premier.

Am avut astfel sansa sa ne concentram pe Romania si sa incheiem criza politica", a adaugat Barna.

Florin Citu si-a depus mandatul de premier desemnat, a anuntat, joi, Administratia Prezidentiala. Presedintele Klaus Iohannis a luat act de aceasta decizie si urmeaza sa faca o declaratie in aceasta seara.

"Domnul Florin Vasile Citu si-a depus astazi mandatul de prim-ministru desemnat. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a luat act de aceasta decizie si urmeaza sa faca o declaratie de presa in cursul acestei seri", a transmis Administratia Prezidentiala.

Decizia a fost luata cu putin timp inainte de sedinta celor doua Camere ale Parlamentului, care trebuia sa aiba loc la ora 16:00, pentru a da votul de investitura Cabinetului Citu.

Iata si Reactii la cald dupa ce Citu si-a depus mandatul de premier desemnat