Culisele luptei din PNL. Cum l-a pus Cîțu la punct pe Bode

Marti, 22 Martie 2022, ora 22:22
8182 citiri
Culisele luptei din PNL. Cum l-a pus Cîțu la punct pe Bode
Disputa dintre Bode și Cîțu reprezintă unul dintre punctele fierbinți în culisele PNL FOTO Hepta

Ministrul de Interne Lucian Bode a încercat să-l pună la colț pe liderul PNL Florin Cîțu, dar la finalul zilei tot el a ieșit cel șifonat. De asemenea, Florin Cîțu a mai câștigat o dispută internă, susțin surse din PNL pentru Ziare.com.

În ședința conducerii PNL, președintele Florin Cîțu a propus fuziunea cu ALDE, în timp ce Lucian Bode, în calitate de prim-vicepreședinte al partidului, a susținut că PNL trebuie să abandoneze această idee, pe motiv că ar aduce prejudicii de imagine, susțin surse politice pentru ziare.com. Însă partidul l-a ignorat pe Bode. ”Au fost două trei organizații care au spus că poate nu e oportună fuziunea cu ALDE, că partidul e legat de imaginea lui Tăriceanu, dar în proporție de 90% toate organizațiile PNL au fost de acord cu fuziunea. Avem nevoie de fiecare vot de pe partea dreaptă, de fiecare primar. Înainte să se supună la vot, Bode, umilit, și-a retras singur propunerea. E o dovadă că nu are susținere în partid, chiar dacă el visează să fie președinte”, susține surse din conducerea PNL.

ALDE vine în PNL cu o zestre de 15 primari şi 876 de consilieri locali şi judeţeni, plus sute de filiale locale, cifre deloc de neglijat, în condițiile în care PNL se pregătește de o nouă confruntare directă cu PSD la alegerile din 2024.

Lucian Bode a intrat în conflict cu Florin Cîțu din cauza unei informații pe surse. Ziare.com a scris în premieră că ministrul de Interne Lucian Bode și ministrul Energiei Virgil Popescu se numără printre miniștrii pe care Florin Cîțu ar vrea să-i schimbe din guvern. Ulterior, informația a fost preluată și de televiziunile de știri, care au rostogolit subiectul. Înainte de ședința conducerii PNL, Lucian Bode, vizibil nervos, a ieșit în fața jurnaliștilor și a dezmințit că e pe lista miniștrilor remaniați. ”Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început și care este finalitatea ei”, a spus Lucian Bode, cu trimitere la Florin Cîțu, cel care a demarat procedura de evaluare a miniștrilor.

Gestul lui Bode, de a comenta știri pe surse despre o posibilă remaniere, a stârnit din nou critici în PNL. ”Bode n-a făcut altceva decât să se așeze singur pe lista miniștrilor care pot fi schimbați. Uitați-vă cum a reacționat Virgil Popescu, care nu a vrut să comenteze informații neoficiale, și uitați-vă la Bode, care s-a apucat să se războiască cu Cîțu prin intermediul presei plecând de la o știre pe surse. A fost o zi neagră pentru Bode. A venit la ședința PNL cu gândul că-i va da o lecție lui Cîțu, dar a plecat cu coada între picioare”, susțin sursele citate.

De asemenea, Cîțu a tranșat și o dispută mai veche. După congresul din toamnă al PNL, Florin Cîțu i-a promis funcția de președinte al PNL Diaspora lui Robert Sighiartău, susțin surse din conducerea partidului. Însă fostul secretar general al PNL din vremea lui Orban a început să critice pe la colțuri activitatea lui Cîțu din fruntea partidului. Prin urmare, Cîțu i-a oferit filiala diaspora lui Rareș Bogdan, unul dintre apropiații lui Sighiartău. ”În felul acesta, Sighiartău nu a mai putut comenta nimic, pentru a nu-l supăra pe Rareș, iar Rareș s-a văzut cu o funcție în plus în partid, deci a uitat de prietenia cu Sighiartău”, conchide sursele citate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Florin Citu, #bode, #culise lupte pnl , #PNL