Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 14:102856 citiri
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Președintele PNL Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea alegerilor anticipate FOTO Facebook / Florin Cîțu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, 25 octombrie, că USR și PSD ar trebui să susțină guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă dacă vor să arate că își doresc să depășească această criză. Cîțu a subliniat apoi că alternativa o reprezintă declanșarea alegerilor anticipate.

”Mandatul premierului desemnat este de a negocia (...) de a găsi susținerea unui Guvern minoritar, în jurul PNL. În ceea ce proveşte situaţia în care ne aflăm, PNL a fost dat jos printr-o moţiune PSD cu voturile USR”, a spus Cîţu, precizând că PNL a înţeles şi a înţeles şi el că este nevoie de o mişcare matură în criza actuală şi a desemnat un alt premier.

”Acest lucru este un pas important făcut de PNL pentru a debloca situaţia, dar PNL doreşte să guverneze România şi arată românilor că este un partid responsabil”, a spus Cîţu.

Preşedintele PNL a precizat că, dacă ceea ce au spus cei de la USR şi PSD nu sunt ”doar vorbe” ar trebui să vină şi să susţină acest guvern minoritar pentru a se rezolva criza politică. ”Este vorba de maturitate politică”, a explicat liderul liberal.

”Astăzi, responsabilitatea de a depăşi criza politică este la USR şi PSD”, a mai spus el.

Florin Cîţu a fost întrebat dacă PSD a propus să intre la guvernare cu miniştri. ”PSD a spus de nenumărate ori că nu vrea la guvernare. Eu nu cred că românii îi pot lua în serios pe liderii politici care acum spun că nu vor la guvernare apoi că vor la guvernare. Mesajul pe care l-am primit noi a fost că nu vor la guvernare”, a spus el.

Despre cele 10 măsuri propuse de PSD, Cîţu a arătat că măsurile acestea reprezintă 10% din PIB, sunt ”neserioase” şi nu pot fi susţinute.

”Astăzi, mandatul este un guvern minoritar, cu un premier care nu e preşedintele partidului”, a arătat Cîţu.

”Eu nu voi susţine o asemenea măsură”, a spus el, întrebat dacă PNL ar putea decide, la şedinţa de luni seară, să inclusă PSD în Guvern.

Despre revenirea USR în Guvern, Cîţu a răspuns: ”Nimeni nu a făcut această propunere în conducerea PNL. Nu are rost să discutăm speculaţii”, a afirmat el.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News