Cîțu, replică pentru Orban: Decizia de a remania un ministru este atributul premierului

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 17:321652 citiri
Cîțu, replică pentru Orban: Decizia de a remania un ministru este atributul premierului
Premierul Florin Cîțu a răspuns la atacul lui Ludovic Orban FOTO Facebook / Ludovic Orban

Premierul Florin Cîțu i-a replicat președintelui PNL Ludovic Orban care l-a criticat în urmă cu o zi că revocarea lui Alexandru Nazare din fucția de ministru al Finanțelor a fost făcută împotriva voinței sale.

Întrebat de jurnalişti la Palatul Victoria despre o afirmaţie recentă a lui Ludovic Orban privind remanierea ministrului Finanţelor, care ar fi fost făcută fără consultarea sa şi a partidului, premierul Florin Cîțu a explicat că revocarea miniștrilor este atributul premierului.

"O spun a nu ştiu câta oară: decizia de a remania un ministru este atributul constituţional al premierului - şi declaraţie pe care a făcut-o şi domnul Orban de foarte multe ori. Nu înţeleg de ce şi-a schimbat acum declaraţiile ", a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă.

Presedintele PNL Ludovic Orban l-a criticat joi, 8 iulie, pe premierul Florin Citu dupa ce acesta din urma l-a revocat din functia de ministru al Finantelor pe Alexandru Nazare. Orban sustine ca nu a existat niciun motiv serios pentru revocare.

„Nu filiala PNL a pierdut poziţia de ministru al Finanţelor, Partidul Naţional Liberal, în ansamblul său şi chiar şi România a pierdut un ministru al Finanţelor care şi-a făcut datoria şi care a girat funcţia de ministru al Finanţelor cu competenţă, cu profesionalism şi cu rezultate evidente şi vreau să ştiţi că decizia de revocare a domnului ministru s-a luat împotriva voinţei mele şi fără nicio consultare a Partidului Naţional Liberal. Şi aici vă spun limpede: nu Guvernul dă ordine la partid, ci forurile statutare ale Partidului Naţional Liberal sunt cele care decis politica Guvernului şi aşa trebuie să fie”, a declarat Ludovic Orban marți, 20 iulie, la Ploiești.