Cîțu, după negocierile cu USR pentru refacerea coaliției: „Nu a fost nicio concluzie. Mi se pare normal ca AUR-PSD-USR să vină cu o soluţie”

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 18:347373 citiri
Cîțu, după negocierile cu USR pentru refacerea coaliției: „Nu a fost nicio concluzie. Mi se pare normal ca AUR-PSD-USR să vină cu o soluţie”
Președintele PNL Florin Cîțu susține că USR trebuie să vină cu majoritatea testată alături de AUR și PSD FOTO Facebook / Florin Cîțu

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat miercuri, 13 octombrie, după negocierile cu USR, UDMR și minoritățile naționale, că în urma discuției nu s-a format nicio concluzie și a subliniat că soluția trebuie să vină de la „majoritatea testată” din Parlament, USR, AUR și PSD.

„Nu a fost nicio concluzie. Am spus și în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanșat această criză, coaliția PSD USR și AUR să găsească o soluție.

Astăzi suntem aici. Am spus din respect pentru români, vrem ca România să nu rămână în criză. Soluția trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză.

Atunci când a fost la Cotroceni Dacian Cioloș ne gândim că a avut un mandat sau o majoritate. Acea majoritate este USR PSD AUR. Revin la această coaliție care are o majoritate testată în Parlament. În spatele deciziei de a fi propus ca premier a fost acest lucru.

Responsabilitatea găsirii unei majorități este a lui Dacian Cioloș. Noi suntem un partid responsabil, vrem să rezolvăm această criză. Dar nu noi am generat această criză.

Azi nu a fost o negociere, a fost o discuție. Vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare.

În PNL nu s-a luat o decizie despre votul guvernului Cioloș. Nu știm programul de guvernare, ministere”, a declarat Florin Cîțu.


Cioloș: Nu s-a luat nicio decizie


De cealaltă parte, premierul desemnat, Dacian Cioloş a plecat de la sediul central al PNL, după aproximativ o oră după întâlnire.

”Nu s-a luat nicio decizie şi ne vedem la sediu. O să am o şedinţă de Birou Naţional”, a anuţat liderul USR, precizând că miercuri seară va face declaraţii de presă pe tema negocierilor avute cu PNL, UDMR şi reprezentanţii minorităţilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News