Cîţu: Voi face tot ce e posibil să ţinem coaliţia PNL - USR PLUS - UDMR mai departe

Sambata, 25 Septembrie 2021, ora 17:05
2407 citiri
Cîţu: Voi face tot ce e posibil să ţinem coaliţia PNL - USR PLUS - UDMR mai departe
Florin Cîțu, premierul României

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, 25 septembrie, că va face tot posibilul ca, prin negocieri, să facă să funcţioneze, din nou, coaliţia de guvernare în formula PNL - USR PLUS - UDMR, cu el în calitate de premier.

Întrebat care variantă are mai multe şanse - un guvern PNL, UDMR, USR PLUS sau unul minoritar cu UDMR, el a răspuns: "Cele mai mari şanse le are coaliţia de guvernare".

Premierul a susţinut că a avut discuţii cu USR PLUS, iar când jurnaliştii i-au spus că reprezentanţii acestei formaţiuni neagă acest lucru, el a precizat: "Foarte bine, atunci. Am avut discuţii cu domnul Ghinea. Vine luni la semnarea PNRR. Deci au fost discuţii".

De asemenea, întrebat dacă şansele refacerii coaliţiei sunt mai mari cu Dacian Cioloş la şefia USR PLUS, el a replicat: "Spre deosebire de partenerii noştri de coaliţie, noi nu spunem cine o să fie preşedinte la USR. Îşi aleg singuri preşedintele şi vom vedea ce se va întâmpla".

"Voi face tot ce este posibil să ţinem această coaliţie mai departe şi vă spun că are cele mai mari şanse ca, în viitor, să avem coaliţia de guvernare PNL - USR - UDMR, susţinută, bineînţeles, şi de voturile minorităţilor în Parlamentul României, prin negocieri", a mai declarat premierul.

Totodată, întrebat dacă varianta pe care a menţionat-o va fi cu el premier, Cîţu a afirmat: "Bineînţeles".

USR PLUS a reiterat sâmbătă, 25 septembrie, că a luat deja o decizie în unanimitate și nu poate guverna cu Florin Cîţu premier.

"Această decizie nu se va schimba, indiferent câte minciuni încearcă să răspândească "echipa câştigătoare". Vrem reforme pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptând orice fel de condiţii", a precizat USR PLUS, pe pagina de Facebook, în ziua în care are loc Congresul PNL unde Cîţu candidează pentru funcţia de preşedinte.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Florin Citu, #coalitie pnl usr plus udmr, #congres PNL, #premier , #stiri Florin Citu