Ministrii lui Citu si aparitiile in spatiul media. Cine sunt ministrii tacuti de la Palatul Victoria

Sambata, 03 Iulie 2021, ora 22:00
3629 citiri
Ministrii lui Citu si aparitiile in spatiul media. Cine sunt ministrii tacuti de la Palatul Victoria
Ministrii lui Citu si aparitiile in spatiul media FOTO Facebook/ Florin Citu

Mai mult de 6 luni au trecut de cand premierul Florin Citu a preluat guvernarea, iar o analiza a cabinetului sau de ministri este asteptata in perioada urmatoare.

Actualul sef al Executivului anunta inca din luna martie ca va face o evaluare a ministrilor in luna iunie, subliniind faptul ca deciziile de inlocuire a unor ministri ii apartin exclusiv sefului Executivului.

"In vara, premierul evalueaza, bineinteles, pentru ca avem un singur premier. Evalueaza performanta ministrilor si executia bugetara si, apoi, luam decizii pe baza acestora. (...) Se pot face evaluari in coalitie, bineinteles, dar deciziile privind evolutia sau executia bugetara le ia premierul", spunea la acea vreme premierul Florin Citu.

Cine sunt ministrii tacuti de la Palatul Victoria

Daca o parte dintre ministrii Cabinetului sau s-a remarcat de-alungul celor 6 luni in spatiul public, alti ministri au preferat sa ramana departe de lumina reflectoarelor.

Ziare.com va propune mai jos o lista scurta a ministrilor care nu au avut o prezenta vizibila in spatiul public:

Ciprian Teleman, ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, institutie rezultata din fostul Minister al Educatiei Nationale, care s-a impartit in Ministerul Educatiei si Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, primul mentionat preluand cele mai multe atributii ale fostului minister. Teleman nu s-a facut remarcat in spatiul public in cele 6 luni de mandat la minister, astfel ca, de la inceputul mandatului si pana astazi, pe pagina oficiala a ministerului, la sectiunea "comunicate de presa" au fost publicate doar doua informari, una care dateaza din 15 martie 2021 si alta care dateaza din 1 iulie 2021.

In schimb, ministrul a mentinut in cele 6 luni o comunicare constanta pe pagina sa de Facebook, urmarit de doar 9.320 de internauti. Ultima postare a ministrului referitoare la activitatea de la minister dateaza din 1 iulie, cand a prezentat concluziile unei intalniri onlineintre autoritatile romane, Comisia Europeana si expertii externi care vor evalua sistemul national de cercetare, dezvoltare si inovare din Programul Orizont 2020. "In calitatea de coordonator al exercitiului Policy Support Facility - PSF, am dat asigurari ferme ca aceasta reforma profunda a sistemului CDI, va conduce la stabilirea polilor de excelenta necesari pentru formarea de parteneriate pe termen lung, precum si pentru o excelenta colaborare in jurul unor infrastructuri de cercetare de mare anvergura internationala", scria Teleman.

Facem precizarea ca ministrul Teleman gestioneaza un minister care are un bugetul total de 1.92 miliarde de lei. Suma este cu 24% mai mare decat cea din anul anterior cand a fost alocata suma de 1,54 miliarde de lei

Alexandru Nazare, ministrul Finantelor, conduce o institutie cu un buget de 5,39 miliarde, mai mic cu 3% fata de anul anterior. Inca de la preluarea mandatului, Alexandru Nazare nu s-a facut remarcat in spatiul public, aparitiile sale in mass-media fiind foarte rare. In schimb, pe pagina oficiala a ministerului, regasim peste 60 de comunicate de presa, ultimul datand din 18 iunie 2021, cand ministrul Finantelor a detaliat participarea sa la reuniunea Consiliului Afaceri Economice si Financiare (ECOFIN), desfasurata in perioada 17-18 iunie, la Luxembourg. Nazare a fost implicat intr-o controversa in luna mai, cand presa a scris despre faptul ca ministrul a readus in minister mai multi angajati apropiati de PSD si Darius Valcov, pe care el ii inlaturase in 2020 in urma reorganizarii, lucru care a generat tensiuni intre seful de la Finante si premierul Florin Citu.

Ultimele postari pe pagina oficiala a ministrului, cu doar 6.282 de urmaritori, fac referire doar la alegerile din interiorul PNL.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltarii, conduce o institutie cu un buget de 7,15 miliarde lei, mai mic cu 19,19% fata ce cel din anul trecut. Aparitiile in spatiul media ale ministrului Cseke Attila au fost foarte putine pe parcursul celor 6 luni de mandat, iar pe pagina sa de Facebook, de doar 5.821 de urmaritori, ministrul comunica mai intai in limba maghiara si apoi in limba romana. In schimb, pe pagina oficiala a ministerului, regasim peste 140 de comunicate de presa de la preluarea mandatului de catre Cseke Attila, ultimul datand din 1 iulie 2021, cu referire la accesul mai usor la concursuri pentru persoanele cu dizabilitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#GUVERN CITU, #ministri Citu aviz pozitiv, #Guvernul Romaniei, #vizibilitate , #stiri Florin Citu