Florin Cîțu anunță, sâmbătă, dacă pleacă sau nu din fruntea PNL. Cine e „în cărți” pentru șefia partidului

Sambata, 02 Aprilie 2022, ora 10:05 3562 citiri
Mai mulți șefi de filiale ai PNL vor să-l debarce pe Florin Cîțu după 6 luni decând a preluat „cârma” partidului. FOTO: Facebook / Florin Citu

Liderul PNL Florin Cîţu este aşteptat sâmbătă să-şi anunţe decizia, după ce mai mulţi lideri ai partidului i-au cerut demisia. Anunţul ar urma să aibă loc cu ocazia şedinţei Biroului Executiv al partidului, convocată chiar de el. Secretarul general Dan Vîlceanu a declarat deja încă de vineri că demisionează.

Florin Cîţu a subliniat, întrebat vineri dacă va demisiona din PNL, în cazul în care va pierde şefia partidului în favoarea lui Nicolae Ciucă, faptul că este şi va rămâne liberal întotdeauna.

El a mai spus că sâmbătă va avea loc un BEx al PNL şi ulterior va anunţa decizia sa.

Dacă va pierde şi şefia Senatului, nu doar a formaţiunii, Cîţu a spus că va continua să apere principiile liberale pentru care a intrat în politică.

Declaraţiile sale au fost făcute după ce cei care îi cer demisia au convocat o şedinţă BEx în urma căreia au stabilit ca duminică să aibă loc Consiliul Naţional, care să decidă data Congresului extraordinar, pentru alegerea unui nou preşedinte, favoritul fiind Nicolae Ciucă.

„Toate documentele care au venit la partid erau adresate preşedintelui partidului pentru solicitări de BPJ, de BPN, de Bex, în partid avem o regulă, eu voi respecta întotdeauna aceste reguli, atâta timp cât sunt la PNL preşedinte, şi am convocat conform regulilor din PNL Bex mâine (n.r. – sâmbătă), la ora 12.00, unde binenţeles voi anunţa mai multe lucruri, dar este regula din PNL”, a afirmat liderul PNL, despre şedinţa convocată de aripa anti-Cîţu.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate, Cîţu a arătat că a discutat cu preşedinţii de filiale din ţară şi ştie că erau nemulţumiri, foarte multe care nu aveau legătură cu PNL.

Pe de altă parte, secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a anunţat încă de vineri că la şedinţa Biroului Executiv îşi va anunţa demisia din funcţie, precizând că nu vrea să participe la un „asemenea bâlci”.

El a mai spus, întrebat dacă mai are şanse să rămână ministru în Guvernul Ciucă, că nu este scopul lui în viaţă să fie ministru toată viaţa.

„Având în vedere că colegi din BEx au primit un mesaj să vină într-o şedinţă, după aceea au primit un alt mesaj, de la Secretariatul general, că e mâine şedinţă de BEx, vreau să vă spun că în ceea ce mă priveşte pe mine, eu nu vreau să particip la un asemenea bâlci şi la şedinţa de mâine, eu voi anunţa demisia din funcţia de secretar general, urmând ca colegii care vor să facă lucrurile aşa, să le facă aşa cum le doresc, dar nu sub supravegherea mea”, a spus el.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
aradulnou
rank 1
plecat un Manelist sudist si vine altul tot asa de "bun"!!
FrumoasaTara
rank 5