Război în Ucraina. Cîțu: „Vor fi consecințe masive” / Ciolacu: „Un risc pentru pacea de pe continent” / Drulă: „O agresiune monstruoasă”

Joi, 24 Februarie 2022, ora 09:38
5867 citiri
Război în Ucraina. Cîțu: „Vor fi consecințe masive” / Ciolacu: „Un risc pentru pacea de pe continent” / Drulă: „O agresiune monstruoasă”
Liderii coaliției de guvernare au reacționat imediat FOTO Colaj Ziare.com / Facebook

Clasa politică din România reacționează joi dimineață, 24 februarie, la operațiunile militare declanșate de către Rusia în Ucraina.

Fostul ministru USR al Transporturilor a subliniat că agresiunea rusă nu poate fi justificată sau acceptată.

Vladimir Putin a început în această noapte un război nelegitim și crud. Este o agresiune monstruoasă asupra unei țări pașnice. Atașamentul României față de principiile democratice și față de idealul de libertate ne obligă să fim solidari cu Ucraina în aceste momente extrem de dificile.

USR cere Guvernului să facă tot ce este posibil pentru a ajuta țara noastră vecină și poporul ucrainean. Nu contează că suntem acum în opoziție, vom sprijini aceste eforturi cu tot ce putem. Agresiunea rusă nu poate fi în niciun fel justificată sau acceptată. De aceea nu putem asista pasivi la distrugerea unui stat și a unei națiuni, a căror unică vină a fost că au vrut să își decidă singure soarta.Federația Rusă trebuie să suporte acum întreaga forță a sancțiunilor internaționale”, a transmis Cătălin Drulă.

Cîțu: „Vor fi consecințe masive”

Despre consecințe a vorbit și președintele PNL Florin Cîțu, care a precizat că comunitatea internațională va reacționa imediat la acțiunile Rusiei.

„Condamn puternic agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. Comunitatea internațională va reacționa imediat și puternic la această agresiune a Rusiei, rezultând consecințe masive și cu costuri severe”, a subliniat Cîțu pe Twitter.

Ciolacu: „Un risc pentru pacea de pe continent”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a reacționat și el joi dimineață la atac, precizând că își exprimă solidaritatea față de cetățenii ucrainieni.

”Condamnăm cu fermitate atacul la adresa Ucrainei comis de Federaţia Rusă şi ne exprimăm solidaritatea cu toţi cetăţenii din statul vecin. Această încălcare a dreptului internaţional reprezintă un precedent periculos pentru comunitatea internaţională şi un risc pentru pacea de pe continentul nostru. România este pregătită să ofere asistenţă umanitară şi să gestioneze această criză împreună cu aliaţii noştri din NATO şi Uniunea Europeană”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El adaugă că a discutat cu reprezentanţii Guvernului României pentru a exista certitudinea că cetăţenii români şi cei din comunitatea românească din Ucraina vor beneficia de tot suportul necesar.

Barna: Suntem obligați să fim solidari cu țara vecină

Fostul președinte al USR Dan Barna îl acuză pe Vladimir Putin că încearcă să schimb cu forța orientarea Ucrainei.

„Alături de Ucraina. Pentru libertate în Europa. Un război nelegitim declanșat din ambiția unui dictator care nu mai ține seama de nimic. Vladimir Putin și regimul său încearcă să schimbe cu forța nu numai orientarea Ucrainei, ci întreaga ordine de securitate a Europei.

În astfel de momente, suntem obligați să fim solidari cu țara vecină și poporul ei. Singura vină a Ucrainei a fost că a vrut să își decidă singură soarta”, afirmă Barna.

Sighiartău: Răspunsul țărilor democratice trebuie sa fie unul SEVER

„A început. În Mijlocul Europei, Putin a început un război împotriva Ucrainei.

Un act de agresiune care încalcă toate principiile dreptului internațional consacrate de carta ONU și care pune viața ucrainenilor in pericol. Răspunsul țărilor democratice trebuie sa fie unul SEVER, care izolează Rusia pe scena internațională. Să ne rugăm pentru poporul ucrainean in aceste momente grele!”, a scris pe Facebook și deputatul PNL Robert Sighiartău.

Ovidiu Raețchi: Primul război de cucerire din Europa după cel declanșat de Hitler

„Războiul împotriva Ucrainei este primul război integral de agresiune, de cucerire din Europa după cel declanșat de Hitler împotriva Poloniei. Atacuri si anexări ordonate de Moscova au mai existat, la fel și conflicte interetnice, însă niciodată o campanie de cucerire la o asemenea scară, menită să destructureze și să înghită un stat întreg. 24 februarie 2022 e o dată care, din perspectiva crimelor împotriva păcii, amintește de 1 septembrie 1939”, a afirmat și Ovidiu Raețchi.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării, informează AFP şi Reuters.

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene "să depună armele" şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

Din punctul său de vedere, acţiunile Rusiei reprezintă auto-apărare în faţa ameninţărilor şi a unor probleme mai mari decât cele actuale.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
#Florin Citu PNL, #razboi Rusia Ucraina, #catalin drula, #reactii politice , #Razboi Ucraina