Florin Calinescu: Dinamo-Steaua nu e derbi! E o rusine, o mizerie!

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 15:00 3922 citiri

Actorul Florin Calinescu spune ca intalnirile dintre Steaua si Dinamo nu sunt derbiuri veritabile, ci doar produse al epocii comuniste, care au distrus echipele de traditie din Romania.

"Ce derbi de Romania? E un omagiu adus Moscovei, o vizita la muzeul comunismului, o amintire a unui fotbal mincinos. Daca se reinfiintau echipele de traditie dupa 1990 si isi disputau ele titlul asta, era altceva.

Ce fotbal sa vreau eu de la Steaua si Dinamo? Nu de la echipele astea vin si jucatori la nationala Romaniei? E ca un meci intre un schiop caruia ii lipseste si-o mana si un orb care nici n-aude.

Eu raman la parerea ca e o rusine a fotbalului si a istoriei. N-am 18 ani, eu nu pot fi pacalit. Ca mine sunt multi care stiu cum s-a facut si echipa Stelei care a luat Cupa Campionilor Europeni in '86. Au fost luati cu japca jucatorii cei mai buni din tara si dusi acolo pentru ca era Partidul care hotara tot.

Imi doresc sa ia in fiecare an titlul Clujul, Vasluiul, Timisoara, Bistrita sau oricare alta. Atmosfera in jurul acestui derbi fals este iextraordinar de mult prea superioara' celei care trebuie sa fie de fapt. Asta ca sa gasim o exprimare sugestiva pentru situatia de fata. Mi se pare chiar o jignire pentru celelalte competitoare atentia exagerata acordata acestui joc, adica ceilalti sunt figuranti sau ce? Repet, e o mizerie, o rusine!", a declarat Florin Calinescu pentru Gazeta Sporturilor.

Partida Dinamo - Steaua, din etapa a 11-a a Ligii I, se va disputa duminica, de la ora 20:30, si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News