Florin Călinescu a renunțat la actorie și s-a apucat să crească porci. Rasa românească pe care vrea s-o revitalizeze

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 15:36
6464 citiri
Florin Călinescu a renunțat la actorie și s-a apucat să crească porci. Rasa românească pe care vrea s-o revitalizeze
Florin Călinescu. Foto: Facebook / Florin Calinescu

Florin Călinescu are în plan să dezvolte o afacere profitabilă în domeniul agriculturii.

Omul de televiziune s-a retras din actorie și a povestit în cadrul unui interviu pentru Agro Tv ce activitate tradițională l-a fascinat.

Florin Călinescu a moștenit terenuri de la părinți, unde cultivă varză, cartofi și crește păsări.

"Nu sunt fermier, dar mă uit, pentru că tot ce dă pământul mi-a rămas în sânge, ca să zic așa, de când eram copil și mai mă ocup și eu așa… Am un hectar jumate aici, lângă București, mai am de unde vin părinții mei, de lângă Pitești.

Mai punem un cartof, mai punem o varză, ceva păsăret și niște porci. Mi-a intrat în cap să cresc porci de Bazna.Porcul de Bazna este rasă pur românească. Istoria lui este de la Bazna chiar, că, dacă era de la New York, se chema porc de New York.

Ungurii l-au înregistrat pe ăla de Mangalița, dar și noi suntem aproape. Se spune acuma, cu voce mică, când sunt ungurii la mijloc, că e și de Transilvania, din motive cunoscute doar de ei.

Bazna este un porc care, atunci când ăia au găsit gaz în Podișul Transilvaniei nu știau cum… și au adus mineri din Anglia și ăia au venit cu porci de Berkshire, niște porci negri. S-au încuscrit cu niște mistreți din pădure, că nici Mangalița nu e o rasă venită așa…

Și atunci, mistrețul, luând niște scroafe de pe la oameni la întrebări, la discotecă, avem Mangalița albă, roșie și neagră și Bazna este Mangalița cu Berkshire. De asta poate ziceai că nu e chiar așa românesc, dar el este pur și simplu românesc.Este acel porc negru, cu păr mai mare decât Mangalița, e foarte sârmos, care are crupa aia albă, cu o dungă gri, până la picioarele din față",a declarat Florin Călinescu, pentru Agro TV.

Florin Călinescu. Sursa video: Youtube / Agro Tv

Florin Călinescu postează des pe rețelele de socializare cum decurge viața la țară pentru el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Florin Calinescu, #porci , #actor