Calinescu si Tiriac, printre castigatorii contractelor Schengen

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 09:22 3323 citiri

Firmele lui Florin Calinescu si Ion Tiriac se afla printre castigatorii celor mai importante contracte legate de aderarea la spatiul Schengen. Pe lista se mai afla si oamenii de afaceri Calin Stefan Catalin Radu, fost actionar la Politehnica Iasi, si Madadi Ali, de la Radacini Motors.

Aceste companii, care si-au adjudecat sume importante din fondurile comunitare alocate Romaniei prin Facilitatea Schengen, au obtinut, in 2010, an de criza, si alte contracte cu o serie de institutii ale statului.

Asesoft, unul dintre sponsorii partidului de guvernamant, si-a adjudecat contracte Schengen de peste 8 milioane de euro, potrivit Capital.

Pe locul intai in ceea ce priveste valoarea acestor contracte se afla firma Mobilis din Iasi, controlata de Calin Stefan Catalin Radu, care urmeaza sa incaseze 22,9 milioane de euro.

Pentru aceasta suma, Mobilis va furniza echipamente precum statii radio de baza si terminale de abonat si va executa "bransamente electrice complexe".

Firma Mira Telecom ocupa si ea pozitie fruntasa in ceea ce priveste numarul de contracte castigate, sase, intr-un interval de cateva luni, contracte in valoare de 8,3 milioane de euro.

Florin Calinescu, in asociere cu Premium Auto, apartinand grupului Tiriac Auto, are un contract de 10,5 milioane de euro, firma sa, Pro Optica, urmand sa furnizeze binocluri, ochelari de vedere pe timp de noapte. Paradoxal, IOR Bucuresti, al carei actionar majoritar este Ministerul Economiei, nu a depus nicio oferta.

Contractele atribuite in acest an de Ministerul de Finante valoareaza peste o suta de milioane, firmele casigatoare avand rolul de a "sprijini" aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News