Andreea Pora si Florin Calinescu, favoriti la sefia TVR

Joi, 18 Februarie 2010, ora 09:10 5556 citiri

Coalitia PD-L-UDMR a facut miercuri primul pas pentru inlocuirea lui Alexandru Sassu de la conducerea TVR, prin respingerea in comisiile de cultura a raportului de activitate pentru 2008.

Schimbarea efectiva a sefului TVR mai are nevoie de votul in plenul celor doua Camere, unde puterea are majoritate, scrie Evenimentul Zilei.

Ca variante de inlocuitori ai lui Sassu, in PD-L se vehiculeaza numele actorului Florin Calinescu si al jurnalistei Andreea Pora. Rodica Culcer este favorita pentru sefia Stirilor.

Schimbarea lui Sassu are ca miza reintrarea lui Traian Basescu si a liderilor partidului in grila postului public pe care si l-au declarat chiar inamic in campania electorala.

Conform sursei citate, PD-L va prelua controlul TVR si al agentiei de stiri Agerpres, in timp ce UDMR ramane cu radioul public.

Favorit ar fi deocamdata Calinescu, pentru care se face lobby in cercul lui Vasile Blaga. Andreea Pora a declarat ca nu i s-a propus preluarea sefiei TVR, iar daca i se va propune va refuza oferta, mai ales pentru ca a sustinut depolitizarea institutiei. "Voi fi in acord cu principiile mele", si-a explicat Pora pozitia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News