Udrea: Nimeni nu poate contesta relatia dintre Coldea si Kovesi. Procurorii iau decizii de frica SRI

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 18:10
8779 citiri
Udrea: Nimeni nu poate contesta relatia dintre Coldea si Kovesi. Procurorii iau decizii de frica SRI

Elena Udrea a spus ca directorul interimar al SRI, generalul Florian Coldea, si procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, au o relatie "foarte buna", facand referire la seful Serviciului pentru situatia in care se afla, dupa ce DNA a cerut, miercuri, aviz pentru arestarea sa in dosarul Gala Bute.

"Nimeni nu poate contesta relatia dintre dl Coldea si dna Kovesi, si din procurori, si din judecatori, relatia foarte buna pe care o au.

Si sunt procurori si judecatori care spun, sunt convinsa ca unii vor incepe sa spuna si public, dar lucrul asta este deja cunoscut, care spun ca iau decizii sub presiunea si de frica SRI", a afirmat Elena Udrea, miercuri, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Udrea: Tot mai am cateva zile pana la arest sa spun tot ce stiu - vezi despre cine va face dezvaluiri

La observatia ca Laura Codruta Kovesi este un mit in Romania, deputatul a precizat: "Eu sunt una dintre cei care au construit acest mit".

"Eu nu spun ca DNA nu a avut rezultate si ca nu are rezultate, dar si aceasta institutie este si ea formata din oameni si oamenii au si ei slabiciuni. Institutiile sunt si ele formate din oameni. Daca poate gresi un presedinte, un prim-ministru, un ministru, de ce nu poate gresi si un general SRI sau un procuror?

Ce se intampla acum este lupta mea cu generalul Coldea, iar ea nu a inceput acum, ci in urma cu mult timp", a mai spus fostul ministru.

Seful interimar al SRI, Florian Coldea, audiat in Parlament dupa acuzatiile Elenei Udrea (Video)

Udrea l-a denuntat la DNA pe seful SRI - il acuza ca i-a cerut lui Cocos bani pentru Ghita (Video)

Elena Udrea a subliniat insa ca nu acuza SRI, ci faptul ca institutia este condusa de un om "care face excese".

"Oamenii pot gresi, pot deveni avizi de putere, puterea corupe. Un om care detine toata puterea poate devia activitatea unei institutii.

Nu acuz cu nimic SRI, vorbesc despre lucrurile pe care un om, general SRI, le face in acest moment. Daca tineti la democratia din aceasta tara, ar trebui sa puneti sub semnul intrebarii daca ce spun eu acum e adevarat sau nu. Nu se poate ca aceste institutii sa fie conduse acum de un om care face excese", a aratat deputatul.

DNA cere aviz pentru arestarea Elenei Udrea

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut, miercuri, aviz pentru arestarea fostului ministru al Turismului Elena Udrea, in dosarul Gala Bute.

Cererea DNA vine dupa ce, tot miercuri, comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat pozitiv, prin vot secret, solicitarea de incepere a urmaririi penale a Elenei Udrea in acest dosar, fara sa mai existe dezbateri pe fond, dupa ce deputatul le-a cerut colegilor sa aprobe cererea.

Directia Nationala Anticoruptie transmite, prin intermediul unui comunicat de presa, ca miercuri s-au extins cercetarile fata de fostul ministru al Turismului, incluzand acum si savarsirea infractiunii de luare de mita.

Cu doar cateva ore inainte, Udrea declara despre dosarul Gala Bute ca procurorii au acuzat-o de multe, dar nu si de luare de mita, asa cum se vorbeste in spatiul public de ani de zile.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Udrea relatie Kovesi Coldea, #Udrea declaratii Coldea, #Udrea declaratii Kovesi , #Elena Udrea