SRI raspunde ironic pe Twitter acuzatiilor ca l-ar pastra in secret pe Coldea

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 09:27 7127 citiri
Foto: Twitter/SRI

La cateva zile dupa ce jurnalistul Cornel Nistorescu a scris in Cotidianul ca Florian Coldea nu a parasit "campul tactic" al operatiunilor speciale si ca i-a fost infiintata o directie, Directia Generala Operatiuni Speciale Clandestine, Serviciul Roman de Informatii a reactionat.

Reactia SRI a venit pe contul oficial de Twitter, unde a fost postata imaginea realizata pe calculator a unei cladiri, asa-zisul sediu al "Directiei Generale de Operatiuni Speciale Clandestine".

Sub aceasta imagine scrie: "Am aflat ca in localitatea Cornistorescu SRI pune la pastrare, pe termen nelimitat, generalii trecuti in rezerva: ) Avem OK-ul presedintelui". Este folosit si un hastag, de asemeni ironic: #nimicnusepierdetotulsetransforma.

In 8 februarie, Cornel Nistorescu scria in Cotidianul: "Din informatiile noastre, Florian Coldea lucreaza la greu. Nici vorba despre vreo plecare la pensie, despre vreo retragere sau despre vreo sanctiune. Dimpotriva.

Probabil pentru meritele deosebite in identificarea portretului si sustinerea unui nou presedinte care sa-l inlocuiasca pe Traian Basescu, i-a fost infiintata Directia Generala Operatiuni Speciale Clandestine".

In articol se mai arata ca Directia in fruntea careia s-ar afla Florian Coldea ar include centrul MONSAT, de interceptari prin satelit care supravegheaza abuziv politicieni sau demnitari romani, fosta Directie Speciala Peris, Directia Personalului Operativ Acoperit si Centrul pentru Securitate Cibernetica.

SRI a anuntat in 17 ianuarie ca Florian Coldea nu a incalcat legea si normele interne, conform rezultatelor comisiei interne de investigare dupa aparitia acuzelor lui Sebastian Ghita.

SRI anunta atunci ca Florian Coldea a fost repus in functia de prim-adjunct al serviciului dupa terminarea anchetei. Coldea si-a dat insa demisia din functie, invocand "demnitatea si onoarea militara si riscul afectarii grave a activitatii institutiei".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News